Vadi hnojivo na zeleninu okrasnym kerum?

host - 248.253 (?)
25.4.2009 8:48

Máte pravdu, je to velký obchod. A lidé nevědí a nakupují a nakupují, hnojivo na pelargonie, hnojivo na plodovou zeleninu, hnojivo na jahody atd. atd. Liší se ta hnojiva pak v poměrech základních prvků a v přídavcích stopových, což sice není zanedbatelné, ale každá pelargonie, okurka či paprika a jahoda potřebuje kvést. Mně k tomu stačí kompost, občas uležený hnůj, kvašený holubinec a zřídka Cererit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Janda - (27) - 209.148 (?), 25.4.2009 0:45, zobrazeno: 3031x

Dobry den, poradte mi prosim, zda tekute hnojivo na zeleninu vadi okrasnym kerum. Jde o to, ze si chci zasadit par rajcatek do zahonu, ve kterem jsou take ruze a dalsi okrasne kere. Je mozne, ze jim slozeni hnojiva bude delat zle? Dekuji.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 128.44 (?), 25.4.2009 7:39

Každé hnojivo se skládá ze tří základních prvků a nějakých doplňkových, případně stopových. Jen jejich poměr je u různých hnojiv jiný. "Dělat zle" květinám určitě nebude. Když si v obchodě vezmete hnojiva v těch krásných barevných flaštičkách od jednho výrobce a porovnáte poměr N: P:K mezi sebou, zjistíte, že se liší velmi málo. Je to ve velké míře jen marketingový tah, i když nároky rostlin v různé době růstu jsou různé. Osobně si myslím, že to tam lejou z jedné nádrže a jen lepí jiné nálepky.

host - 248.253 (?), 25.4.2009 8:48

Máte pravdu, je to velký obchod. A lidé nevědí a nakupují a nakupují, hnojivo na pelargonie, hnojivo na plodovou zeleninu, hnojivo na jahody atd. atd. Liší se ta hnojiva pak v poměrech základních prvků a v přídavcích stopových, což sice není zanedbatelné, ale každá pelargonie, okurka či paprika a jahoda potřebuje kvést. Mně k tomu stačí kompost, občas uležený hnůj, kvašený holubinec a zřídka Cererit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz