trvalky ze semen
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 228.227 (?), 20.3.2006 17:51, zobrazeno: 19268x
Prosím o radu - máte někdo zk
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.65 (?), 20.3.2006 18:45
V dnešní době lze koupit mnoho semen trvalek v obchodě a je na nich i návod,ale pro vypěstování několika kusů je zbytečné a zdlouhavé trvalky pěstovat ze semen,jestli že si koupíme již hotové sazeničky ušetříme mnoho času .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.11 (?), 24.4.2006 12:12
Také jsem chtěla vyzkoušet pěstování trvalek ze semen. Nejen z finančních důvodů, ale hlavně proto, že abych vyzkoušela další pěstitelské možnosti a mohla se pochlubit něčím svým. Zasela jsem letos z koupených semen pět druhů trvalek do minipařníčku. Jen jeden druh - a to stračka - mi nevzešla. Rostlinky jsou zatím slabé a malé. Doufám, že zesílí. Jen mám strach je už letos v létě vysadit do zahrady. Raději bych je přes zimu nechala schované ve skleníku, aby dobře zesílili. Ten bohužel nemám. Nevíte někdo, zda již letos vzešlé trvalky budou natolik silné, aby přečkaly zimu venku?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.215 (?), 29.4.2006 20:59
I já jsem zasela semena trvalek, ale přímo na záhon.Mám nějakou šanci, že vzklíčí?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.29 (?), 30.4.2006 21:59
Vážení přátelé
Odpověď na otázku jak pěstovat trvalky ze semen neexistuje.Trvalky jsou rostliny, které žijí několik sezon, tedy nejsou letničky ani dvouletky. Je to tak obrovská škála druhů, že není možné odpovědět. Některá semena musí i několik let přelehávat, jiná projít zimou, některá naopak vyžadují okamžité zasetí po dozrání. Některá vyžadují i živné půdy ,protože nemají své zásobní orgány .Prostě druh od druhu má své požadavky. začněte od toho co chcete pěstovat a potom se ptejte na technologii. Snad by trochu mohla pomoci znalost podmínek, ve kterých jsou tyto rostliny domovem. Mnohdy ale nejde jen o podnebí, ale i o řadu dalších faktorů. Hodně úspěchů a nedejte se odradit. Výsledek není mnohdy snadný, ale stojí za to.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.253 (?), 9.7.2006 20:12
loni jsem vysela trvalky ze semen a v pohodě přečkaly zimu letos již krásně kvetou
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.236 (?), 6.3.2008 14:00
Mně se některé trvalky ze semen daří - např. len, stračka, orlíčky, rmeny, kohoutek chalcedonský a z čeho mám velkou radost - od známého jsem dostala semínka Asphodeline a od loňska mám tři krásné trsy - doufám, že letos pokvetou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.34 (?), 20.3.2008 15:40
Letos jsem koupila hodně semen trvalek a je to poděs. Narozdíl od zelenin, kde mám úspěšnost klíčení 90%, trvalky skoro vůbec neklíčí anebo pomalu. Z deseti vysetých semínek stěží jedno. Například na čechravu stále měsíc od vysetí čekám.
Levandule mi hezky vyklíčila, i když také málo, ale semenáčky začaly chřadnout. Stejně tak kohoutek. Největší radost mi prozatím dělá mateřidouška a juka.
Ještě mám spoustu semínek různých trvalek, ale už nemám prostor, kam je vysít anebo se sejí do volné půdy.
Eva H.
|
|
 |
|
 |
 |
|
klarka - (21) - 97.21 (?), 20.3.2008 19:20
ja ich sadím aj do volnej pôdy, ale neskoršie, až ked je zem teplejšia, no nalpepšie do pareniska
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|