Šalvěj, která usychá

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?)
15.9.2009 19:59

Ahojky Marie, díky,trávy máte krásné, já teprve letos dala dohromady 4 větší traviny, jednu zebrinu jednu no vidíte a ani nevím o jakou přesně jde Miscanthus, ale jak dál???Jednu, tu máte na fotu jako první a ráda bych ještě Miscanthus gigant... taky si ty názvy nepamatuji.Jinak mám nižší druhy Kostřavy, Caerxy atd..

Koukala jsem na to foto Líbí se mi vaše záhonky s květinama.Vím, že jsou opečovávané, ale působí na mně jak kdyby si tam ty kytky rostly jen tak, samy od sebe.

S tím sázením do netkanky to snad vychytám, mám teprve hotové dva záhony a další čekají, třeba chytnu tu správnou zručnost.

Myslíte pampovou trávu?Tak tu jsem sázela na podzim, drenáž, zakrytí a přesto nepřežila.I když jsem na JM, Znojemsko.Myslela jsem, že uhnila a když jsem ji začátkem července vykopala, byla dobrá, jen prostě odmítala růst.Na jaře to zkusím znova, aby měla delší čas do zimy na zakořenění.Maruško foťte, našla jsem ve vašich fotkách spoustu inspirace.Hezký večer.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 14.9.2009 9:49

Ahojky Marie, přepsat se může každý.Levandule je taky krásná, mám tři celkem už pěkné keříky.Pěstovala jsem ze semínek.Ale já se Vás chtěla zeptat, sázíte do otvorů v netkance(to mi jaksi moc nejde),nebo osázíte záhon a pak dáte netkanku?A ještě dotaz, přihazujete cererit i k okrasným trávám?Přeji hezký den.

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 14.9.2009 22:40

Zdravím micuko, do otvorů v netkané folii jsem sázela když jsem měla koupené hrnkované sazenice, udělala jsem otvor kulatý ne kříž. Velké sazenice i jehlčnany napřed zasadím a pak natahuji folii, vždy nechám okolo rostlinky místo aby se k ní dostala voda to je po přesazení důležité.Traviny hnojím na jaře když je ořežu, vždy pohodím po ořezu cererit.Zkusím vložit foto travin nasazených na jaře, a už začíná kvést Cortadelie nevím zda jsem to napsala správně, až bude v plné kráse tak ji vyfotím,

Traviny
Traviny

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 15.9.2009 19:59

Ahojky Marie, díky,trávy máte krásné, já teprve letos dala dohromady 4 větší traviny, jednu zebrinu jednu no vidíte a ani nevím o jakou přesně jde Miscanthus, ale jak dál???Jednu, tu máte na fotu jako první a ráda bych ještě Miscanthus gigant... taky si ty názvy nepamatuji.Jinak mám nižší druhy Kostřavy, Caerxy atd..

Koukala jsem na to foto Líbí se mi vaše záhonky s květinama.Vím, že jsou opečovávané, ale působí na mně jak kdyby si tam ty kytky rostly jen tak, samy od sebe.

S tím sázením do netkanky to snad vychytám, mám teprve hotové dva záhony a další čekají, třeba chytnu tu správnou zručnost.

Myslíte pampovou trávu?Tak tu jsem sázela na podzim, drenáž, zakrytí a přesto nepřežila.I když jsem na JM, Znojemsko.Myslela jsem, že uhnila a když jsem ji začátkem července vykopala, byla dobrá, jen prostě odmítala růst.Na jaře to zkusím znova, aby měla delší čas do zimy na zakořenění.Maruško foťte, našla jsem ve vašich fotkách spoustu inspirace.Hezký večer.

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 15.9.2009 20:36

Zdravím micuko, já taky neznám ty názvy všech a latinsky už vůbec ne.Ano je to pampová tráva a já zakrývám tak že do pytlů dáme seno, nebo listí aobložím dokola a pak vemu folii a celou ji omotám ata folie musí přesazovat přes ty pytle a zavážu naspod položím kameny zatížím a vím že přezimuje.Ona totiž nevymrzne ale uhnije tím vlhkem, ještě jsem zapoměla, že nejprve se musí svázat, je to trochu pracné, ale vím že přežije.Díky za pochvalu.A ještě něco traviny vždy sázím nebo přesazuji na jaře zrovna všechny druhy chryzantén avšech kytek které kvetou na podzim.Marie

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz