Puklice na převislých muškátech

host - 147.28 (?)
20.12.2008 19:29

Taky s nimi občas bojuju většinou se mi objevily na rostlinách které dávám na léto ven.Výsledek je, že i když jsem se jich zbavila různými postřiky rostlina stejně zašla tak jsem změnila taktiku.Co nestálo víc jak pět stovek bez milosti vyhazuju a ostatní izoluju od ostatních roslin.Udělám postřik a když to nezabírá výjmu rostlinu z květináče celou jí ponořím do vody a asi třikrát omeju potom jí nechám ponořenou asi půl dne ve vodě .A pak jí přesadim do nové půdy.Zatím to funguje.Ted jsem někde vyčetla, že se puklice objevují když je příliš suché a teplé stanoviště.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 156.8 (?), 21.9.2008 15:21, zobrazeno: 15320x

Potřebovala bych poradit něco pořádně účinného proti puklicím. Letos se mi objevily poprvé na květinách na okenních parapetech: na pelargoniích, na myrtě, černooké zuzaně a také na mém dvouletém avokádu- vypěstvaném z pecky. Puklice vlezly i na vánoční hvězdu a drobnolistý fikus. Snažila jsem se je likvidivat mechanicky, ale vždycky nějaké asi zůstaly a na myrtě to nešlo uhlídat vůbec. Zkusila jsem i Bio-ol a nic!  Kdo mi poradí??

Anežka z Břeclavi

host - 186.98 (?), 22.9.2008 8:53

Nedávno mi někdo poradil tak předám dál. Prý je dobrý Nurelle.

Karlos

host - 156.8 (?), 25.9.2008 18:36

Děkuji za radu, s Nurelle jsem to zkusila, je to teprve jeden den, zatím na nich není vidět žádná změna, třeba se to projeví po několika dnech - uvidíme.
An.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 22.9.2008 12:17

ideální a velmi levný je na velké postřiky detergent - stačí dát do postřikovače Jar na mytí nádobí v ředění 1: 6 až 1: 10, rostliny postříkáte a druhý den spláchnete, puklice (a i jiný hmyz se zadusí).

také můžete vytvořit olejovou emulzi z jedlého oleje (v poměru 1:10 s vodou). ale na to byste potřebovala ultrazvukový genrátor (čističku brýlí a podobně)

host - 156.8 (?), 25.9.2008 18:39

Děkuji Vám také, jsem ráda, že jsou i jiné možnosti, až ten Jar vyzkouším, dám tady na Fóru vědět, protože jestli bude slabá zima, tak příští rok bude hůř. An.

host - 67.226 (?), 25.9.2008 19:57

Nevím kolik,  hlavně těch převislých muškátu máte, jak jsou husté, jak silné je napadení a jak moc vám na nich záleží, ale v důsledku nejistoty totální likvidace a možného opakování, bych se zbavil všeho, co lze postrádat.

host - 156.8 (?), 1.10.2008 23:15

Děkuji Vám za radu. Z dálky mé muškáty na oknech ještě vypadají krásně, ale jak přijdou mrazíky, určitě se jich zbavím. Doufám, že příští sezonu, díky radám na tomto fóru, zvládnu lépe. Ještě mi vrtá hlavou červi a puklice je totéž, nebo není? An.

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 2.10.2008 6:34

Dobrý den.Puklice je urputný škůdce, ať již se vyskytne kdekoliv.Proto že je ukryta ve voskovém krunýřku, s kontaktními přípravky nepříjde do styku.Na květiny funguje Jar s trochou tekutého mýdla a ve větším potom přípravky na bázi oleje.Musí se jí zabránit přístupu vzduchu, aby se zadusila, jinak je boj s ní pracný.Přeji všem hezký den.

Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 9.11.2008 17:56

Anežko, ptala jste se jestli puklice a červci je totéž.Není, puklice má ten štítek a čer.jsou šedobílý nebo narůžovělý hmyz, pokrytý bílou "vlnou" na různých částech rostlin.Ale obojí sají štˇávy a vylučují medovici.B.

host - 147.28 (?), 20.12.2008 19:29

Taky s nimi občas bojuju většinou se mi objevily na rostlinách které dávám na léto ven.Výsledek je, že i když jsem se jich zbavila různými postřiky rostlina stejně zašla tak jsem změnila taktiku.Co nestálo víc jak pět stovek bez milosti vyhazuju a ostatní izoluju od ostatních roslin.Udělám postřik a když to nezabírá výjmu rostlinu z květináče celou jí ponořím do vody a asi třikrát omeju potom jí nechám ponořenou asi půl dne ve vodě .A pak jí přesadim do nové půdy.Zatím to funguje.Ted jsem někde vyčetla, že se puklice objevují když je příliš suché a teplé stanoviště.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz