ps - k té mavuni - není dlouhověká, přežije tak 2-3 roky, ale prý se vysemeňuje na stanovišti. Kamarádce i mně se ale pak ztratila, a to jsme měly obě barvy. Pokus byste chtěla, aby se rostlina sama rozrůstala, tak je ideální řebříček (při odstranění prvních květů kvetení opakuje). Lída
Už tu padlo hodně tipů, ještě jsem si vzpomněl na jednu kytičku, která zhruba odpovídá požadavků mdlouhým kvetením, červenou barvou i výškou. Je to zatím dost málo známá mavuň - Centranthus. Podívejte se i na ni a posuďte její vhodnost...
ps - k té mavuni - není dlouhověká, přežije tak 2-3 roky, ale prý se vysemeňuje na stanovišti. Kamarádce i mně se ale pak ztratila, a to jsme měly obě barvy. Pokus byste chtěla, aby se rostlina sama rozrůstala, tak je ideální řebříček (při odstranění prvních květů kvetení opakuje). Lída
Co jsem s těžkých srdcem vyloučila červenokvětá krásnoočka, rozhodovala jsem se právě mezi touto Potentilla thurberi ´Monarch's Velvet´ a řebříčkem 'Red Velvet'. V zahradnictví mi sehnali 2. zmíněnou, měla by prý docela dlouho kvést. A nově mám nizoučkou červenokvětou mochnu - Potentilla Antrosanguine, ale nevím přesnou odrůdu, z té moc v extázi nejsem, ale třeba překvapí.