Prosim o radu s touto květinou

host - 49.39 (?)
5.8.2010 13:06
Cosi se mi plete, že na prvních obrázcích by mohla být jedna ze širokolistých dračinek - Cordyline. Ale možná je to úplně něco jiného. Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

seficek2010 - (3) - 224.108 (?), 4.8.2010 16:30, zobrazeno: 6426x

Dobrý den. Prosím Vás ví někdo z vás jak se jmenuje tato rostlina? Dostaly jsme ji loni od známé jako dvoulistý 7mi centimetrový pahél a do roka to takhle krásně vyrostlo. Zaliváme to dle potřeby a sem tam přihnojíme. Máte někdo starší tuto rostlinu? Prosím pošlite foto ať víme na co se můžem těšit. Děkuji mockrát za pomoc.

rostlina 1
rostlina 1
Bez názvu
Bez názvu

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 4.8.2010 17:46

Přikládám foto mé květiny, starám se o ni tak, jako píšete vy. Nevím zda je to druh poděnky? Jistě nám někdo poradí. Jinak mě roste dobře, dělám z ní sazeničky, myslím, že je lepší, když je v květníku víc výhonů, takto vám jen poroste do výšky a převrátí se květináč.Má rada - uštípnout, udělat víc sazenic a dát zakořenit do vody a pak sesadit do květníku. Ať vám pěkně roste.

květina
květina

seficek2010 - (3) - 224.108 (?), 4.8.2010 18:10

děkuji za radu. Chtěly jsme ji uštípnout a nechat zakořenit ale měl jsem obavy aby to nezdechlo. Hned zítra tak učiním Prosím Vás, nerozumíte fialce? Celý rok má nádherné listy, ale ani jednou neměla květy. Děkuji za rady.

fialka
fialka
fialka
fialka

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 4.8.2010 18:20

Fialek mám dost a stále mi kvetou, dcera je má taky a málokdy ji vykvete. Prý si s nima hezky povídám, přiveze mi je jak říká do nemocnice a oni u mne vykvetou. Já je zalévám jen do misky, a dost málo, vypozorovala jsem, že čím je méně zalévám tak mi víc kvetou1.x za 14 dní je zaliji. A občas dám do vody hnojivo na pokojovky. Hlavně nemají rády sluníčko, připadá mi, že máte listy spálené od slunce, ulomte je a dejte ji od okna někam na kde na ní ale půjde světlo a nebude pálit slunce.  Ta bílá je akorát po přesazení , dostala jsem maličkou sazeničku a hned mi nasadila poupata -ještě byly listy od zeminy než jsem je štětečkem očistila.

Myslím, když mrknete zde do pokojových kytiček, tam najdete rady i dalších pěstitelů, každý má jiné zkušenosti a není na škodu si je přečíst.

fialky
fialky
fialky
fialky
fialky
fialky

host - 49.39 (?), 5.8.2010 13:06
Cosi se mi plete, že na prvních obrázcích by mohla být jedna ze širokolistých dračinek - Cordyline. Ale možná je to úplně něco jiného. Josef.

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 5.8.2010 17:30

Tak je to Campelia zanonia-ta první.

seficek2010 - (3) - 224.108 (?), 4.8.2010 18:23

ještě mám problém s touto květinou. koupil jsem ji přítelkyni na valentyna, měla krásny květy a pak z ničeho nic se z ní stalo toto. vypadá to jak zdegenerovany. máme doma hromadu květin ale nic se nám tak nezkazilo jak toto. děkuji.

Bez názvu
Bez názvu

host - 149.226 (?), 19.8.2010 13:46

Vobec sa neskazila.Je to hybridne dendrobium/aj ked kvet je nie moc dobre odfoteny/.Zo starej pahluzy /to je ta tycka povodna/ vyrasta nova pahluza.Ked budu korene dlhsie, opatrne novu pahluzu oddelte a zasadte do nadrobenej kury.Do substratu mozete pridat nadrobene suche listy bukove a polystyren.Dendrobia su povodom na stromoch rastuce orchidee.Takze substrat musi byt zalievany a zase vysuseny.Alebo kupte substrat na orchidee, ale o tom si myslim svoje.Rastlinu je treba rosit s rozstrekovacom.Mlada pahluza narastie, listy opadaju a zakvitne.Do vody pridat obcas mini mnozstvo hnojiva.Su aj specialne na orchidee.Tak prajem, aby ste sa dockali kvetov.V zime ziadne vetranie ladovym vzduchom, ziadne prievany.Je to tropicka rastlina, tak len teplo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz