Prosím o radu - přežije mi posekaná azalka?

host - 224.9 (?)
22.10.2009 17:41

Při čtení této otázky jsem se musela pousmát. Vysadili jsme za tátův pomník na hřbitově azalku. Byla malá, ale bylo vidět, že se jí podaří, krásně nasazovala na květ. Jenže pak přijeli z technických služeb a s trávou posekali i azalku. To se stalo po dva roky. Zůstaly jen pahýly. Tak jsme ji vzali do zahrady domů, asi dvě sezóny se vzpamatovávala, ale je to holka šikovná, už nádherně kvete a dělá mi radost. Určitě se ta Vaše zmladí a pokvete. Nemusíte se bát. Myslím, že to platí u většiny rostlin. Hanča

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 138.182 (?), 9.10.2009 22:51, zobrazeno: 5448x

Hezký den,

ráda bych Vás poprosila o radu. Manžel mi nechtěně seknul vršek azalky. Takový den druh, co vyroste na výšku přes metr. Protože to byla ale nově koupená, zasazená rostlinka - měla jen jeden výhonek. Sekal naštěstí kosou, takže jí usekl vršek - i tak ale mám obavy, zda to přežije. Děkuji předem

Pusinová

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 126.183 (?), 10.10.2009 15:23

uvidíte na jaře, jestli obrazí, pokud je mladá, tak by mohla... ale určitě hned nepokvete :) jo, jo, chlapi...(teda někteří) :)

host - 138.182 (?), 11.10.2009 0:43

jj. ti chlapi :) no já to řeším tak, že jsem pojala podezření že mi to už někdy dělal schválně, že mi ty ubohé kytky sekal schválně , tak jsem to začla řešit tak, že jsem si za každou posekanou kyti zašla koupit do zahradnictví tři jiné - jakože náhradní    - teď už se tak chudák bojí, že něco poseká,  že když už se mu to jakoby nechtěně stane, tak tu větvičku nebo kytku zastrčí zpátky na místo do hlíny - a po čase mne upozorní na to, že jako mi nějaká kyti uschla mou péčí    sama . Jojo ti chlapi  Hezký den přeji a děkuji všem za naději, taky doufám že to ta azalka ještě nevzdá... Pusinová

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 29.122 (?), 10.10.2009 18:52

Přežije a obrazí novými výhony, takže jí to prospěje. Bude košatět.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 10.10.2009 19:04

Přežije, nebojte, pokud jí chcete pomoci, pohnojte vydatně hnojivem na rododendrony, nebo borůvky.

host - 224.9 (?), 22.10.2009 17:41

Při čtení této otázky jsem se musela pousmát. Vysadili jsme za tátův pomník na hřbitově azalku. Byla malá, ale bylo vidět, že se jí podaří, krásně nasazovala na květ. Jenže pak přijeli z technických služeb a s trávou posekali i azalku. To se stalo po dva roky. Zůstaly jen pahýly. Tak jsme ji vzali do zahrady domů, asi dvě sezóny se vzpamatovávala, ale je to holka šikovná, už nádherně kvete a dělá mi radost. Určitě se ta Vaše zmladí a pokvete. Nemusíte se bát. Myslím, že to platí u většiny rostlin. Hanča

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz