Při čtení této otázky jsem se musela pousmát. Vysadili jsme za tátův pomník na hřbitově azalku. Byla malá, ale bylo vidět, že se jí podaří, krásně nasazovala na květ. Jenže pak přijeli z technických služeb a s trávou posekali i azalku. To se stalo po dva roky. Zůstaly jen pahýly. Tak jsme ji vzali do zahrady domů, asi dvě sezóny se vzpamatovávala, ale je to holka šikovná, už nádherně kvete a dělá mi radost. Určitě se ta Vaše zmladí a pokvete. Nemusíte se bát. Myslím, že to platí u většiny rostlin. Hanča
ráda bych Vás poprosila o radu. Manžel mi nechtěně seknul vršek azalky. Takový den druh, co vyroste na výšku přes metr. Protože to byla ale nově koupená, zasazená rostlinka - měla jen jeden výhonek. Sekal naštěstí kosou, takže jí usekl vršek - i tak ale mám obavy, zda to přežije. Děkuji předem
jj. ti chlapi :) no já to řeším tak, že jsem pojala podezření že mi to už někdy dělal schválně, že mi ty ubohé kytky sekal schválně , tak jsem to začla řešit tak, že jsem si za každou posekanou kyti zašla koupit do zahradnictví tři jiné - jakože náhradní - teď už se tak chudák bojí, že něco poseká, že když už se mu to jakoby nechtěně stane, tak tu větvičku nebo kytku zastrčí zpátky na místo do hlíny - a po čase mne upozorní na to, že jako mi nějaká kyti uschla mou péčí sama . Jojo ti chlapi Hezký den přeji a děkuji všem za naději, taky doufám že to ta azalka ještě nevzdá... Pusinová
Při čtení této otázky jsem se musela pousmát. Vysadili jsme za tátův pomník na hřbitově azalku. Byla malá, ale bylo vidět, že se jí podaří, krásně nasazovala na květ. Jenže pak přijeli z technických služeb a s trávou posekali i azalku. To se stalo po dva roky. Zůstaly jen pahýly. Tak jsme ji vzali do zahrady domů, asi dvě sezóny se vzpamatovávala, ale je to holka šikovná, už nádherně kvete a dělá mi radost. Určitě se ta Vaše zmladí a pokvete. Nemusíte se bát. Myslím, že to platí u většiny rostlin. Hanča