Kdy začít s přesazováním trvalek?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 1.3.2011 12:16
Zdravím.
Já si koupila pivoňku včera, dám ji zatím do přiměřeného květináče a na místo ji zasadím až ve správné době. Podobně jsem to udělala i loni. Ale je pravda, že je to něco jiného než urýt z velkého trsu. (Nicméně před lety je babička taky musela kvůli kopání plynu přesadit úplně mimo sezonu a přežily a kvetly všechny - ale byly to ty obyč letité odzkoušené odrůdy).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 1.3.2011 12:38
Jakmile rozmrzne zem a dostanete s do ní, tak všechno ven! Pokud by to bylo déle doma, tak moc zchoulostiví. Zasadit, zalít a přehodit větvičku chvojí, rozhodně jim tam bude líp (i těm pivoňkám, pokud to nemáte zrovna ty roubované dřevité). Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 1.3.2011 21:16
Ty japonské jsou ty dřevité - také přes ně můžete dát kousek bílé netkané textilie a větvičky nahoru, ale určitě bych je dala taky ven. Mně dnes přišla také první zásilka (pivoňka lactiflora, hosty, nějaké lilie a trvalky), hned zítra nebo pozítří půjdu také zkusit zem. Pokud to nepůjde přímo na místo určení, tak je zatím aspoň založím a zaliju tam, co je zryto, tam bych se do země měla dostat. Zdraví Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 60.2 (?), 1.3.2011 22:55
Tak to jsem nevěděla, že japonské jsou dřevité pivoňky.Mám ji jednu, u té druhé nevím, není tam, že je japonská, jmeno má,,Sarah Bernhardt",je růžová.To jste mně udělala radost paní Lído, že je dřevitá.Taky to mám první zásilku, ještě očekávám dvě.Vždycky se do té krásy zblázním a objednávám, pak uvažuji, kde to nasadit.Na podzim jsme všechno vyryli ze záhonu na zahrádce, zeminu osévali a doplňovali rašelinou, pískem a zeminou koupenou, byla to zem samý štěrk, tak jsme to trochu chtěli zúrodnit.Teď vůbec nevím, kde co vyroste, tam,kde jsme jenom doplnili zeminu, tam ještě neraší narcisy ani tulipány, jsou asi hluboko, doufám,že se vyklubou z té hloubky i kdyby nekvetly.Mám teď problém, kde hrábnout do země, ať něco neporuším, ale pro pivoňky mám místo volné, tam se bát nemusím a zítra na to půjdu.Děkuji vám, ať vám všechno hezký roste, ale vy jste zkušená, vám to jde asi samo.Marie
|
|
 |
|
 |
 |
|
danajda - (13) - 38.48 (?), 2.3.2011 11:36
Dobrý den všem, ještě bych měla jeden asi hloupej dotaz. Dáváte někdo do trvalkového záhonku (ale ne z keřů a stromků), pod kytky jako je právě pivoňka, čechravy, růže, echinacea, bohyšky, orlíčky, srdcovky netkanou textili? Nejsem si jistá, jestli udělám dobře když bych ji tam při vysazovaní položila. Děkuji Dana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
danajda - (13) - 38.48 (?), 2.3.2011 15:05
Děkuji paní Marie za radu, už jsem klidnější. Právě jsem koupila netkanou textilii na ten záhon, který se chystám osazovat, až dovolí počasí. Udělám to jak píšete. Váš záhonek je opravdu krásný, a pěkně dlouhý, miluju kokardy, které jsou vidět v popředí. I ty balkonovky, no nádhera. Dana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |