Přesazení hosty

host - 187.3 (?)
1.9.2011 19:35

Já mám několik rostlin,  jsou celý den na přímém slunci a jsou spokojené.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

valinka - (15) - 246.1 (?), 28.8.2011 14:15, zobrazeno: 13767x

Dobrý den, prosím o radu. Asi před 4-mi roky jsem zasadila hosty, ale bohužel, jako začátečník, na velmi slunné místo.Kromě toho, že je stále ožírájí slimáci, hnědnou listy. Mohu je ještě letos přesadit (případně rozmnožit) na stinné místo? Taky nevím, zda se mají ostříhat odkvetlé květy, nebo nechat. U jedné jsem, jak je vidět z obrázku, ostříhala a u druhé pro jistotu nechala. Děkuji za odpověď

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 28.8.2011 20:41

Přesadit event. rozesadit bude lépe na jaře na začátku rašení - raší dost pozdě, nespěchejte, pokud to musíte udělat letos, tak v říjnu.

Odkvetlé stvoly ostříhejte, kytka zbytečně tvoří semena.

A pokud Vám je na slunci ožírají slimáci, ve stínu je sežerou docela... 

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 29.8.2011 13:35

Dobrý den, dle mého názoru je můžete přesadit třeba hned. Hosty jsou podle mě téměř nezničitelné. Během léta jsem dostala několik sazenic a vždy se mi ujmou a na jaře se už krásně rozrostou. Daří se jim lépe v polostínu nebo stínu a vlhku. Pan Janča má pravdu, že ve stínu Vám je slimáci sežerou. Ale nejdou na všechny druhy. Některé mám totálně sežrané, některé jen tak mírně ožrané a některé jsou nedotčené. Marcela

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 22.17 (?), 29.8.2011 20:56
Mám jich několik na plném slunci (od 11 hod do večera) a rostou dobře a dlouho kvetou (jako předsadba u ibišků). A to jsou s panašovaným okrajem, které by měly být na slunce citlivější. Mám ale u nich kapkovou závlahu (ráno i večer). Se slimáky už problém nemám (po několika letech aplikace modrých granulek). Jsou opravdu nezničitelné, několik jsem jich trápil v květníku dvě sezóny a po zasazení rostou jako o závod.

valinka - (15) - 167.124 (?), 1.9.2011 18:33

Díky za rady. Také mě napadlo, že ve stínu je slimáci budou žrát ještě víc. Máme jich na zahradě spoustu, hlavně ty hnědé, ale i "ulitáře" (tak jim říká manžel). Prosím, co jsou to ty modré gramulky? A kde je seženu? Já je sbírám do kyblíku, zasypu solí a zaliju vodou. Máme velkou zahradu a než dojdu z jednoho konce na druhý, mohu začít znovu. Nevím, kde se pořád berou. Je to hnus. Nevím ani, kam je mám pak z toho kyblíku vyhodit. Ale ty díry se udělaly snad během dvou dnů hned na jaře. Jinak s tím přesazením počkám asi až na jaro, abych ty stávající hosty ještě nezničila. Ještě to promyslím. Aby mi je ve stínu nesežrali úplně.

host - 220.182 (?), 1.9.2011 23:53

Modré granulky jsou buď VANISH nebo FERRAMOL. Vanish je smrtelně jedovatý pro psy, kočky, ježky ap. - navíc zvířatům chutná. Ferramol jedovatý není. Cena je téměř stejná. Koupit lze v obchodech pro zahrádkáře.

Jinak existují i odrůdy funkií (bohyšek, host) s tužšími listy, které slimákům tolik nechutnají a skoro si jich nevšimnou.                                       Lída

Wirlwind
Wirlwind

valinka - (15) - 167.124 (?), 7.9.2011 20:48

Moc děkuji za odpověď. Omlouvám se, že píšu až teď, ale nedostala jsem se dřív ik internetu. Zkusím ten Ferramol.  Máme totiž kočku a také soused má psa a několik koček, které jsou u nás jako doma. Máte pravdu, mám také dvě menší hosty, ty samé jako Vy, a ty nejsou ožrané, takže na ně slimáci asi fakt nejdou. Když je budu ještě kupovat, zaměřím se na tento druh. 

host - 187.3 (?), 1.9.2011 19:35

Já mám několik rostlin,  jsou celý den na přímém slunci a jsou spokojené.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz