Lantana - Libora
|
|
 |
 |
lilaaa - (2) - 8.67 (?) 17.9.2007 13:00
Dobrý den,
já našla až dnes na internetu, že ta naše krásná květinka je lantana. Máme ji od loňska, našli jsme ji v jednom zahradnictví a uprosili majitelku, aby nám dala 2 odnože, protože byla neprodejná. Nevěděli jsme, jak ji pěstovat, takže jsme ji na zimu zkrátili asi na 10cm, dali do chladnější místnosti, cca 10´C, občas zalili. Přežila nám dokonce i květnové mrazíky, když už byla venku. Listy zčernaly a odpadly, ale vyrašili nové.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 4.219 (?), 12.9.2007 9:46, zobrazeno: 22111x
Prosím o radu, jak uchovat Liboru přes zimu. Nevím jestli to lze dokázat. Poraďte, děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.3 (?), 12.9.2007 10:13
Pokud chceme lantánu přezimovat, přestaneme ji koncem září hnojit a v říjnu ji seřízneme na 30cm, přeneseme do chladné a světlé místnost, omezíme zálivku. Na jaře v březnu rostlinu přihnojíme, jakmile naraší výhony tyto zaštípneme, aby bylo dosaženo keříčkovitého vzrůstu. Ochrana před škůdci a chorobami: v teplých podmínkách přezimování v místnosti nebo skleníku se může objevit molice skleníková, kterou likvidujeme Mospilanem v opakovaných postřicích podle návodu výrobce. Pokud se vyskytnou na jaře mšice, používáme osvědčený Pirimor, na svilušky, vyskytující se v příliš suchém a teplém vzduchu nasadíme přípravek Omite. Častým škůdcem třásněnky, které likvidujeme některým z insekticidů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
lilaaa - (2) - 8.67 (?), 17.9.2007 13:00
Dobrý den,
já našla až dnes na internetu, že ta naše krásná květinka je lantana. Máme ji od loňska, našli jsme ji v jednom zahradnictví a uprosili majitelku, aby nám dala 2 odnože, protože byla neprodejná. Nevěděli jsme, jak ji pěstovat, takže jsme ji na zimu zkrátili asi na 10cm, dali do chladnější místnosti, cca 10´C, občas zalili. Přežila nám dokonce i květnové mrazíky, když už byla venku. Listy zčernaly a odpadly, ale vyrašili nové.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 233.23 (?), 23.6.2014 7:22
dobrý den, taky jsem koupila lantanu a má černohnědé suché fleky na listech a nevím co s ní je, otrhávám je, raší nové ale i přibývají další flekaté listy, nevíte co s tím???
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|