Lantana - Libora

rajsa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 219.3 (?)
28.6.2014 22:41

Jelikož nemám tu chladnější místnost, tak ji mám přes zimu v kuchyni, asi 21°C a přežije bez útrap wink.  Sice se jí trochu povytáhnou výhonky, ale na jaře ji pěkně dokulata ostřihám a je v pohodě. Někdy se mi stane, že mi taky pár listů zčerná, ale dobře obrůstá, tak se nic neděje. Po dlouhé době mám kytku, se kterou nemám problém na zimu.yes

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 4.219 (?), 12.9.2007 9:46, zobrazeno: 22104x
Prosím o radu, jak uchovat Liboru přes zimu. Nevím jestli to lze dokázat. Poraďte, děkuji.

host - 1.3 (?), 12.9.2007 10:13
Pokud chceme lantánu přezimovat, přestaneme ji koncem září hnojit a v říjnu ji seřízneme na 30cm, přeneseme do chladné a světlé místnost, omezíme zálivku. Na jaře v březnu rostlinu přihnojíme, jakmile naraší výhony tyto zaštípneme, aby bylo dosaženo keříčkovitého vzrůstu.
Ochrana před škůdci a chorobami: v teplých podmínkách přezimování v místnosti nebo skleníku se může objevit molice skleníková, kterou likvidujeme Mospilanem v opakovaných postřicích podle návodu výrobce. Pokud se vyskytnou na jaře mšice, používáme osvědčený Pirimor, na svilušky, vyskytující se v příliš suchém a teplém vzduchu nasadíme přípravek Omite. Častým škůdcem třásněnky, které likvidujeme některým z insekticidů.

lilaaa - (2) - 8.67 (?), 17.9.2007 13:00

Dobrý den,

já našla až dnes na internetu, že ta naše krásná květinka je lantana.  Máme ji od loňska, našli jsme ji  v jednom zahradnictví a uprosili majitelku, aby nám dala 2 odnože, protože byla neprodejná. Nevěděli jsme, jak ji pěstovat, takže jsme ji na zimu zkrátili asi na 10cm, dali do chladnější místnosti, cca 10´C, občas zalili. Přežila nám dokonce i květnové mrazíky, když už byla venku. Listy zčernaly a odpadly, ale vyrašili nové.

host - 233.23 (?), 23.6.2014 7:22

dobrý den, taky jsem koupila lantanu a má černohnědé suché fleky na listech a nevím co s ní je, otrhávám je, raší nové ale i přibývají další flekaté listy, nevíte co s tím???

rajsa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 219.3 (?), 28.6.2014 22:41

Jelikož nemám tu chladnější místnost, tak ji mám přes zimu v kuchyni, asi 21°C a přežije bez útrap wink.  Sice se jí trochu povytáhnou výhonky, ale na jaře ji pěkně dokulata ostřihám a je v pohodě. Někdy se mi stane, že mi taky pár listů zčerná, ale dobře obrůstá, tak se nic neděje. Po dlouhé době mám kytku, se kterou nemám problém na zimu.yes

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz