Souhlasím s volbou jiného místa.Není to ale pivoňkami.Já taky konvalinky zbožňuji a jejich trsy jsem si přinesla domů několikrát, ale stále se jim nějak nedařilo.Pak jsem dostala pivoňky ze rušené zahrady, přesazovali jsme začátkem května, byly již narašené, ale jiná možnost záchrany nebyla.Později jsem zjistila, že s pivoňkami jsem přenesla i konvalinky.Ty se stále rozrůstají a teď je každoročně musím omezovat a ty přebývající prosperují pod keři, z kterých mám volný živý plot.Tak jen trpělivost a hodně úspěchů.Bláža
Konvalinky jsou moje nejmilejší kytička, ale nedaří se mi je pěstovat.Mám je pod pivaňkami, listí trochu anoí, ale jen 2 kvítky.Jak na to, abych se dočkala bílého koberečku?Markéta.
Souhlasím s volbou jiného místa.Není to ale pivoňkami.Já taky konvalinky zbožňuji a jejich trsy jsem si přinesla domů několikrát, ale stále se jim nějak nedařilo.Pak jsem dostala pivoňky ze rušené zahrady, přesazovali jsme začátkem května, byly již narašené, ale jiná možnost záchrany nebyla.Později jsem zjistila, že s pivoňkami jsem přenesla i konvalinky.Ty se stále rozrůstají a teď je každoročně musím omezovat a ty přebývající prosperují pod keři, z kterých mám volný živý plot.Tak jen trpělivost a hodně úspěchů.Bláža
Jak jste asi pochopila: konvalinka je i moje nejoblíbenější kytička
Taky jsem si nasadila několik kousků a: na místě, které je poměrně osluněné, i když otočené k severu - rostou krásně - je jich tam ten koberec - tam jsem ani nečekala, že tak porostou. Zpod rododendronů se odstěhovaly (asi moc kyselá půda) o kousek dál pod růži Takže zkoušejte dál, hledat jiné místo, někde jim to snad konečně,,sedne"
Ony kvetou až z tříletých puků, mladší puky tvoří jen listy, tak vydržte. A jak píšou ostatní - místo si časem vyberou samy a odstěhují se tam. Mě rostou sice na jižní straně u chaty, ale jsou stíněny mou hrušní a sousedovou maxiborovicí ;-)) Lída