Dicentra (srdíčko) a orlíček z babiččiny zahrádky

host - 137.8 (?)
6.5.2008 15:24

Díky, to jsem nevěděla, oboje má listy dekorativní. Ale info mne potěšila a duch svatý osvítil při zahradničení, protože čistě náhodně jsem před srdíčko zapíchala 10 cibulí tigridií a nad to zasela ten orlíček. Ten orlíček- vzejde-li - půjde jinam a cibule na zimu ven a srdíčko bude mít příští jaro velký životní prostor... ty nervy, jestli nezajde.

F.T.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 137.8 (?), 5.5.2008 15:00, zobrazeno: 14181x

Mám ráda TZV. "Květiny zahrádky babiččiny", a zastavila jsem se nad záhadným způsobem prodeje sazenic. Především, byl to dovoz snad z Holandska, stálo to šedesát či stošedesát korun a bylo to: Síťka naplněná něčím jako velmi hrubou listovkou a v tom se krčil oddenek orlíčku nebo  - na obrázku velmi pěkně vyobrazeného - srdíčka - dicentry - celé komplet bílé. Zkoušeli jste tothle někdo? Mně to připadá podezřelé, ale jsem konzerva a k tomu pecivál  "co je z republiky to se ujímá..."

host - 84.188 (?), 5.5.2008 15:12

Nevím, proč by se to nemělo ujmout...?

Sazenice z Holandska se mi ujaly téměř vždy lépe než z "českého" zahradnictví. Připisuji to tomu, že jsou lépe chemicky ošetřené.

host - 137.8 (?), 6.5.2008 9:03

Doobjasňuji, co se mi zdá záhadou: Není to normálně v květináči, ale v perforovaném pytlíku jako cibuloviny. Má to slabý zelený výhonek a poletuje to volně v té rašelině či listovce.

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 6.5.2008 9:17

To je normální způsob prodeje hlíz a cibulek. A vždycky jdete do rizika, že vám vyroste něco třeba jinak zbarveného. Když pro samou rašelinu pořádně nevidíte, co je uvnitř a v jakém stavu, raději si nákup rozmyslete.

Už jsem se nechala napálit, takže před lákavými obrázky na obalu zavírám oči a jdu hrdě dál.

H.

host - 137.8 (?), 6.5.2008 12:04

Přesně to jsem udělala. Silou vůle zapomněla na sněhobílé srdíčko na obrázku, odkvačila do tržnice a zakoupila pořádně vzrostlou dicentru babiččinu klasik růžovo-bílou s popaty ve velikém květináči a semena orlíčku, tedy plnokvětého, a zasela.  Jsou to trvalky, ale asi bude oddenek a proto byly rostliny v síti. Utratila jsem tak asi 1/3 Kč,...pozor na zahradnictví Střešovice (není to reklama) -je zdá se mi jen pro VELMI bohaté...

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 6.5.2008 12:36

Díky, mám radost, že v tom nejedu sama. H.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 7.89 (?), 6.5.2008 13:47
Dobrý den. Udělala jsem to úplně stejně. Není třeba kupovat zajíce v pytli. Jen pro upřesnění-víte, že u orlíčku jsou listy stále i když nekvete a u srdíčka po čase po odkvětu se zatahnou? Je třeba mít tam poblíž něco dalšího vysazeného, pokud nemá zůstat místo po srdíčku prázdné do dalšího roku. Míla

host - 137.8 (?), 6.5.2008 15:24

Díky, to jsem nevěděla, oboje má listy dekorativní. Ale info mne potěšila a duch svatý osvítil při zahradničení, protože čistě náhodně jsem před srdíčko zapíchala 10 cibulí tigridií a nad to zasela ten orlíček. Ten orlíček- vzejde-li - půjde jinam a cibule na zimu ven a srdíčko bude mít příští jaro velký životní prostor... ty nervy, jestli nezajde.

F.T.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025