Co to je?

host - 67.226 (?)
1.10.2008 19:49

Netýkavky mám moc rád a místo na parapetu mám taky. Docela vám ji závidím. Musím se poohlédnou kde by se dala sehnat.
K tomu sluníčku. Polední slunce bych jistě nedoporučoval, ale příliš mnoho stínu je taky na závadu. Jelikož se dobře množí, nic vám nebrání rostlinu na vhodném místě vyzkoušet. Po zimním půstu ovšem doporučuji postupné přivykání k slunečním paprskům. Je docela možné, že vám bude i více kvést. Shazování listů způsobuje také přemokřování a chlad. Tolik z mých zkušeností s impatiens waleriana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Renuš - (7) - 113.70 (?), 12.4.2008 21:04, zobrazeno: 6386x

Tuhle květinku jsem dostala asi před pěti lety jako masožravku. Je cca 20 cm vysoká, zřemě by vyrostla více, ale jakmile přesáhne výšku 20 cm, stává se nevzhlednou, protože dole nemá žádné listy. Takže ji ustřihnu, dám do vody a po zakořenění zasadím do země. Mám ji ve stínu a na zimu jí dávám domů. Teplo jí nevadí, ale netroufnu si jí dát na slunce. Kvete pořád, celý rok, ve vodě i v zemi, ustřižení ji nijak nezkruší. Květy jsou cca 3,5 cm velké, ploché a duté, moc hezké, zářivě červené a žluté. Na listech u řapíků se objevují malé bílé krystalky, zkusila jsem ochutnat, co to je, a je to sladké. Hledala jsem ve všech knihách o kytkách i na netu, ale nic jsem nenašla. Zatím žádnou mouchu nelapla, tak nevím jestli to vůbec masožravka je. Prosím o radu, neboť vůbec netuším co by to mohlo být a nevím ani jestli se jí u mně líbí, nebo ne...

květena1
květena1
květena2
květena2

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 130.33 (?), 12.4.2008 22:33

Netýkavka konžská Impatiens niamniamensis, už tu byla. Masožravka to není.

host - 113.70 (?), 13.4.2008 11:12

Moc děkuji, už tu skutečně byla, ale bez obrázku, takže mě nenapadlo, že je to ona. Teď je mi MNOHEM lépe, když vím, co mám doma na parapetu.

dana smékalová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 144.98 (?), 1.10.2008 17:12

paní Renato, skuste si najít v tématech papouščí strom,/letničky a dvouletky/je tam i odkaz na obrázky.Host č.37.523 podpis Dita           ahoj Dana

host - 67.226 (?), 1.10.2008 19:49

Netýkavky mám moc rád a místo na parapetu mám taky. Docela vám ji závidím. Musím se poohlédnou kde by se dala sehnat.
K tomu sluníčku. Polední slunce bych jistě nedoporučoval, ale příliš mnoho stínu je taky na závadu. Jelikož se dobře množí, nic vám nebrání rostlinu na vhodném místě vyzkoušet. Po zimním půstu ovšem doporučuji postupné přivykání k slunečním paprskům. Je docela možné, že vám bude i více kvést. Shazování listů způsobuje také přemokřování a chlad. Tolik z mých zkušeností s impatiens waleriana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz