Zdravím
paní Marie tak ta moje nedočkavost v pěstování nepřináší takové ovoce jak jsem si představovala. Surfínky sice vzešly ale při kypírování došlo ke ztrátám a tak jsem ten slabý zbytek raději nechala ještě dorůst na původním místě. Podle rady, že se to provádí s pomocí pinzety se mi neosvědčilo. Jelikož nemám skleník, na okenní parapetě je moc velké horko a tak mi jich hodně klasicky chcíplo
.Ale jinak ty ostaní letničky se mají skvěle k světu. Taky jsem si už dala naklíčit begónky. Moc jich od loňska nemám, jelikož je nevyndávám z hlíny, ä to je asi chyba. Buď je něco sežralo nebo vyschly v substrátu. Dám na rady z receptáře a dám je pak do novin nebo pilin přezimovat. Koupila jsem si další hlízy. Aspoň mě to nestojí tolik peněz jako když si je kupuji kvetoucí. Líbí se mi moc převislé. Ty velkokvěté jsou taky krásné ale hodně se lámou pod tíhou květů. A co Vaše hledíky? Já je mám každý rok vysemeněné v záhonu a jak narostou, rozdávám všem komu se líbí.
Muškáty jsem si taky ještě v lednu nažízkovala. Potřebuji doplnit chybějící místo v truhlících. Kolik dáváte do 80 cm truhlíku sazeniček? Já jich mám osm, jenže jsem slyšela, že je to moc a pak muškáty trpí plísní. Prej mají být od sebe 20 cm aby měly dostatek prostoru pro růst.
Tak ať Vám to taky všechno hezky roste
a ozvete se někdy.Zdraví Rozinka