Zasychání květů u višně

Štěpánka.3 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 15.186 (?)
30.5.2016 12:39

Takto vypadá moniliový úžeh u dlouhodobě neošetřované višně ve stromořadí. Je zajímavé sledovat, jak se postižení stromu rok od roku zhoršuje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 226.144 (?), 14.5.2016 18:40, zobrazeno: 4374x

Dobrý den, 
mám takový každoroční problém s jednou višní. Višeň bohatě nakvete, ale prakticky všechny květy pak hromadně zaschnou. Neví někdo, čím by to mohlo být - případně co s tím? Na zahradě máme ještě jiné odrůdy višní a s nimi žádný problém není. Na stromu nejsou žádní viditělní škůdci a nedostatek živin by také snad neměl být problém. Je možné, že jen nemá vhodného opylovače, nebo se jedná o nějakou neplodnou odrůdu? Stromek jsem sázel ještě se svým dědou, kdy jsme ho dostali jako nějaký náhodný semenáč od sousedů... Napadlo mě ještě zkusit ho přeroubovat, protože je to celkem slušně zapěstovaný mladý strom...

Štěpánka.3 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 15.186 (?), 30.5.2016 12:39

Takto vypadá moniliový úžeh u dlouhodobě neošetřované višně ve stromořadí. Je zajímavé sledovat, jak se postižení stromu rok od roku zhoršuje.

host - 90.96 (?), 13.7.2016 14:45

Koupili jsme dům se zahradou a na ní je nádherná veliká višeň, mimořádně chutná, ale má moniliový úžeh. Višeň je tak velká, že nejsme schopni ji ani ostříhat celou(myslím napadené větvičky) ani postříkat. Má cenu to provádět alespoň zčásti, tam kam dosáhneme ze žebříku? Na zahradu jsme také vysadili nové ovocné stromky, mezi nimi i meruňku a mandloně, máme je stříkat preventivně proti monilioze a co ostatní stromky ty monilioza nenapadá?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz