Třešňovice

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18320) - 65.50 (?)
1.7.2010 22:38

Kvašení probíhá v závislosti na teplotě, třešně dokáží vykvasit za pár dní. Ač jsem odpůrcem přislazování kvasu, jako "začátečníkovi" bych pár kg cukru na 100 l doporučil, kvas se tak snadno nezkazí. Pokud třešně nenasbíráte najednou, nedá se nic dělat, nasbírejte je po co největších porcích a snažte se, aby byly od začátku rozmačkané, či plavaly v roztoku.
  V tomto počasí bych kvas nenechával déle než 2 týdny. Pomůže, když si 2-3 dny před sbíráním třešní připravíte zákvas z kvasinek - vinných nebo speciálních do kvasu a ten vmícháte do rozmačkaných třešní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Radek_B - (2) - 85.79 (?), 1.7.2010 21:46, zobrazeno: 24158x
Dobrý den. Chystám se poprvé vypálit domácí třešňovici, ale bohužel s tím nemám žádné zkušenosti. Prosím, jestli by mi někdo ze zkušených "paličů" mohl poradit na co si dát pozor-třešně jsou prý hodně náchylné, ale jednou se s tím začít musí. Co se týká kvasu, na internetu jsem našel že třešně kvasí 10-14 dní, ale známý tvrdí, že je nechává kvasit přesně 5 týdnů. Třešně nejspíš nestihnu nasbírat najednou, dočetl jsem se ale, že by měly být nasbírány najednou. Co z toho je důležité?? Nebo neznáte někdo jiné zákeřnosti? Z jakoukoli odpověď předem děkuji. Radek

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18320) - 65.50 (?), 1.7.2010 22:38

Kvašení probíhá v závislosti na teplotě, třešně dokáží vykvasit za pár dní. Ač jsem odpůrcem přislazování kvasu, jako "začátečníkovi" bych pár kg cukru na 100 l doporučil, kvas se tak snadno nezkazí. Pokud třešně nenasbíráte najednou, nedá se nic dělat, nasbírejte je po co největších porcích a snažte se, aby byly od začátku rozmačkané, či plavaly v roztoku.
  V tomto počasí bych kvas nenechával déle než 2 týdny. Pomůže, když si 2-3 dny před sbíráním třešní připravíte zákvas z kvasinek - vinných nebo speciálních do kvasu a ten vmícháte do rozmačkaných třešní.

Radek_B - (2) - 85.79 (?), 3.7.2010 12:36
Kvas mám uskladněn ve sklepě-to ho snad před vedrem trochu ochrání. Na 100l mám dát asi 4-5 kg cukru? Po přidání cukru musím kvas promíchat, dočetl jsem se ale, že promíchávání může uškodit... nebude to vadit?

magic480 - (1) - 117.104 (?), 17.6.2012 8:56

Dobrý den, chystám se připravit kvas z třešní. Nabral jste nějaké rady a zkušenosti? Píšou přikyselit, přidávat kys.citronovou, ale nedočetl jsem se kolik např.na 100 kg a další věc kvasit s kvasnou zátkou. kn.bus@seznam.cz

host - 22.99 (?), 7.7.2014 10:09
Z 20 litrů trhaných třešní přeměníme plody na tekutou břečku za 2 minuty. Stačí nám metla na míchání malty (čistá) a na vrtačce zapnout levý chod! Tlačí to ovoce ke dnu kbelíka a nikoli ven! Míchám v 15 litrovém kbelíku po úplém zasypání metly ovocem! Ať se daří. Švestky a blumy také tak
příprava za 2 minuty
příprava za 2 minuty

host - 22.99 (?), 7.7.2014 10:12

Před zpracováním...

Před zpracováním
Před zpracováním
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?19:13
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025