Nema cenu zase tolik strašit samosprašnosti.Neni to tolik podstatne.Pro samozasobeni, většinou se nějaka miniuroda najde.Samosprašnost je vyhodou, ale opylovači z řiše Broučku je v přirodě nespočet, a jejich akčni radius je nezanedbatelnym.Někdy pomuže i hluboke zryti v prostoru podkorunou.
Bavil jsem se s jedním člověkem. Bylo mi řečeno že třešeň u nich na zahradě sice kvete, však květy obsahují pouze prašníky. Úroda pak nestojí za nic, květů s bliznami je prý velmi málo. Nevíte o co se může jednat?
He? No mě šlo spíš o to, jestli se nejedná o nějaký efekt který je známý a má jej na vině třeba půda, nedostatek či nadbytek prvku... prostě říkám si, proč se nezeptat.
5.5.2012 Mám taky problém s třešní, letos nevykvetla, jen asi na 5% - jedna jediná větev u jinak dobře rostlého stromu, je to vidět na fotce, zbytek má malé pupeny které se ne a ne probrat k životu.
Dobrý den, mám taky problém s třešní, každý rok je obalena květy, ale plody jen pár.Už je dost stará a pořádná úroda byla jen jednou.Poraďte čím by to mohlo být.Jana