Rada k zastrizeni tresne

host - 248.167 (?)
4.5.2025 20:37

A já bych to zkusila jinak. Ta nejspodnější větev je ještě dost slabá = tvárná... Odstranila bych nad ní celý vršek a nechala jen tu spodní větev, tu bych vyvázala ke kolíku jako budoucí terminál a zastřihla na 6 oček na budoucí korunku. Sice se tím tvarování o rok oddálí, ale stromek už je zakořeněný a tak by mohl přirůstat pěkně.

Pozn.- pokud zase vyrostou větvičky v tak ostrém úhlu, zkuste je opatrně trochu rozklonit do stran (třeba na ně něco pověsit), než zdřevnatí úplně.      Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 248.169 (?), 4.5.2025 15:43, zobrazeno: 508x
Potřebovala bych poradit jak zastrihnout tuto tresen, jsem z toho zoufala :-(děkuji mockrat za nápady
Tresen
Tresen

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (425) - 158.138 (?), 4.5.2025 16:04
Hmm, buď kupte novou na slabší podnoží, a nebo se nabízí vysokokmen, spodní samostatnou pryč a z rozvětvení nahoře založit korunu. Nebo ji strihnout v metru a doufat že se probudí spící očko a zapestovat znovu.sama víte na jaké podnoží ji máte, předpokládám. To je důležité.

host - 248.167 (?), 4.5.2025 20:37

A já bych to zkusila jinak. Ta nejspodnější větev je ještě dost slabá = tvárná... Odstranila bych nad ní celý vršek a nechala jen tu spodní větev, tu bych vyvázala ke kolíku jako budoucí terminál a zastřihla na 6 oček na budoucí korunku. Sice se tím tvarování o rok oddálí, ale stromek už je zakořeněný a tak by mohl přirůstat pěkně.

Pozn.- pokud zase vyrostou větvičky v tak ostrém úhlu, zkuste je opatrně trochu rozklonit do stran (třeba na ně něco pověsit), než zdřevnatí úplně.      Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz