ptáci a třešně



host - 166.20 (?)
1.4.2007 22:36
Tak to já jsem udělal 3 budky pro špačky, a oni už si ty ostatní vyženou. VašekB
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
kamenik - (1), 1.4.2007 21:12, zobrazeno: 16399x
Mám časnou odrůdu třešně a již několik let se mi o sklizni pouze zdá. V pátek jsou třešně na stromě, v neděli po návratu z chaty ji chci očesat, ale už není co, ptáci se postarali. Nepomáhají třásně, silueta dravého ptáka, ani síťka, kterou jsem omotal korunu a pod kterou se stejně dostanou. Existuje něco, čeho se bojí? Díky Tomáš
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 44.124 (?), 1.4.2007 21:39
Vážený pane Tomáši. Mám výborného kamaráda, který je antizahrádkář. A to je možná ještě pro antizahrádkáře urážka. Ten skutečně na záhoně nepozná mrkev od petržele. Má na dvoře pěknou třešeň a to Karešovu,která zraje rovněž brzy a to ve 2 tř. týdnu. Každý rok praktikuje to, že jakmile začnou třešně lehce červenat vloží do koruny radio na časový spinač a to tak, aby začalo hrát když svítá a přestalo když se začíná stmívat. Kosáci a Špačci proletují, ale ani jeden si nedovolí usednout. Není to žert i já to na své třešni praktikuji, ovšem stojí mě to každý rok lahev slivovice jako prý dar začátečníkovi který poradil údajně zkušenějšímu. A nejlepší je radio IMPULS  kde hrají celý den. Takže vyzkoušejte.
                                             Milan Boštička
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.20 (?), 1.4.2007 22:36
Tak to já jsem udělal 3 budky pro špačky, a oni už si ty ostatní vyženou. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 1.4.2007 23:09
Oba poslední příspěvky jsou zajímavé a jednoduché, až se jim věřit nechce. Já jsem kvůli ptákům skoré třešně přestal pěstovat.  Taky nevím,proč se planým třešním říká ptáčnice,když se jich ptáci ani nedotknou (dokud nesklidí ty velké)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 168.158 (?), 4.4.2007 20:42

Nepotěším, třešně skoré i srdcovky jsem kvůli kosům a kunám zlikvidoval. Pod třešní bylo červeno, protože ptactvu se podaří u velkých třešní ulovit tak každý desátý kousek. Trus u kun obsahoval jenom pecky. Obdobně kvůli ptactvu jsem zlikvidoval keře šlechtěné lísky. V poslední době přemnožení ořešáci a ještě sojky nebo i jiné zlikvidují úrodu bezezbytku. Ještě dodám, že něco pamatuji a tento stav dříve nebyl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 1.251 (?), 19.4.2007 14:05
Mně na třešních moc nevadí, třešní je hodně a špačků málo. Vadí mi na višni, té mám málo a jak se rozhodnou, že višně jsou zralé, během dvou dní tam nemám nic.  A taky na hroznovém víně, kde kvůli poloze a odrůdě musím počítat s každým hrozýnkem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 19.4.2007 19:18
Jedinou efektivní ochranou proti ptactvu je vysázení množství skorých třešní v okolí zahrady, aby kosi a špačci nemuseli k nám. A taky pěstovat pozdní chruplky, těmi už přejezní ptáci obvykle pohrdnou. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 143.199 (?), 19.5.2007 22:51

špačci? heh.... ti jak vyvedou mládata tak přestanou být hmyzožravci stanou se znich plenitelé ovoce. Vzpomínám ,když nebyl rok na třešně, tak se dali do mého raného jablíčka Stark Erlist. A klovali jen do červených líček.

K podzimu ještě nazapoměli na švestky a modré hrozno.

Pěstováním pozdních chrupek si moc nepomůžete, protože těmi zas nepohrdnou vrtule.

Pro alepon nějakou sklizeň doporučuju rané kaštánky, burlaty, karešovky, které dozrávají v době, kdy špačci mají mládata ještě v hnízdech a tak jsou po párech. Také vrtule není v této době tolik aktivní.

Budka pro jeden pár nebo tři nezabrání rojnici stohlavého hejna špačků na třešeň. samček muže odehnat jednoho dva ptáky a pak si už může rovnou hodit mašli.

Zlatý kos, to je samotář a klidně mu to, co si sám odnese v zobáku, odpustím.

Stromy bych kvuli ptákům nelikvidoval, ty bychom mohli takhle zlikvidovat všechno postupně až by tu byla sahara, pak bychom likvidovali ptáky, že nám sedají na hlavy. Tak pak bychom likvidovali sebe, aby na nás nesedali.

Lísky.. to samé.. Ořešník , musíte prostě jít a lískáče v pravý den setřást na plachtu a sebrat, co tam zbude, at si veme.

Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 20.5.2007 22:32
Vrtule třešňová se nedá srovnat s hejnem špačků - nikdy nezčervivějí všechny plody a dá se proti nim bojovat - postřiky nebo lepovými deskami. Nemám nic proti Kaštánkám a Karešovým, ale kvalitou dužiny se pozdním chrupkám nevyrovnají. Je pravda, že vrtuli uniknou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 143.199 (?), 20.5.2007 23:01

No to byste se divil jak dovedou zčervivět všechny. Samička vrtule přeci klade jen jedno vajíčko na jeden plod a jiná (jak zajímavé) tam už nenaklade. Každá samička klade nekolik desítek vajíček a když jich je víc tak se to násobí.

Mám doma pozdní třešeň chrupku dozrává až o letních prázdninách kolem 4.- 5. července. Jak nezačnu obírat v době líček, tak už je pak beznaděj, že nebudou v kompotu červíci.

Špačci,,musí se to obrat pře jeich náletem. Pokud je to do výkupu, tak je jedno zda jou červivé či naklované.

Déšť, vosy a monílie to dodělají.

Ať se daří

Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika