Opylovač Rivan
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.63 (?), 23.5.2025 14:36
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 23.5.2025 15:39
Fakt ti tak chutnaly? Tady 8 dní propršelo, zima, tma, Rivan se od té doby skoro nijak v barvě nezměnil. Oceňuju, že vydržel, slabě popraskalo jen tak 10%. Cukernatost těch červených je teď jen 10 Brix, což je málo, ale to jsem čekal bez toho slunka, chuť je ale dobrá. Docela velké jsou. Máš Brix metr?
Je opravdu nejranější. Jo proti zobákům se musí zasíťkovat. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 23.5.2025 15:41
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 26.5.2025 11:31
Asi to tak bude jak píšeš. Tady Rivany poslední den slunka nabraly ještě 1% cukru, tedy 11Brix, lepší už to asi letos nebude. Jdou dobré i když málo výrazné oproti pozdějšímu Burlatu - teď začíná zrát a první jsou mnohem lepší, výraznější i sladší než Rivany. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10539) - 70.240 (?), 28.5.2025 20:59
Já to takhle neberu, Martine. Rivan jsem už zažil jalový, ale letos se povedl. Pro mě výborné první třešně. Burlat je kvalitou mnohem výše, ale co mi je to platné, když je na něm vždycky jen pár třešní. Sousedova snad pátnactimetrová Karešova z roku na rok celá zaschla, což je velká škoda. Další soused měl taky nějakou výbornou ranou srdcovku, ale skácel ji. Kaštánku mám ještě malou, takže teď dlouhá pauza. Víš sám, jak si člověk vychutná první plody Primissimy Delbard, na prasklé pecky a neodlučitelnost nehledě. Škoda, že už jí nemám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 29.5.2025 0:18
Tak to je dobře, že ten Rivan může být i chutnější jak popisuješ.Už jsem ho totiž i narouboval na nový stromek, hlavně kvůli ranosti. Ještě jsem zvědavý na Německou rychlici, tu mám přiroubovanou teď, ale ještě minimálně 2 roky si počkám na vzorky plodů. Kaštánku mám velký strom, jsou měkké, šťavnaté, mírně kyselkavé chuti trochu do višní, jinak sladká a hodně návyková odrůda, když Kaštánky začnu trhat přímo do huby, nejde přestat. , zatím ještě nejsou zralé. Tu Primissimu ještě naštěpím, je to nejranější větší ovoce spolu s ranýma meruňkama, ovšem meruňky nemusí každý rok vyjít. Jo, přesně, nějaké pecky na raných odrůdách neřešit, hlavně že je co do huby. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 31.5.2025 17:44
Nepřipomínala višně, nebyla to sladkovišeň? kyselku mám Ujfehertoifurtos, sladkovišeň nějakou starou ze zahrady tady, je taky výborná, je jiná.
Nějaké Burlaty dnes, oproti Rivanům jsou o ten týden pozdnější, ale kvalita úplně někde jinde, výborné... ke Kaštánce jsem se nedostal, zase leje. MH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|