|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Opylovač Rivan, 29.5.2025 Tak to je dobře, že ten Rivan může být i chutnější jak popisuješ.Už jsem ho totiž i narouboval na nový stromek, hlavně kvůli ranosti. Ještě jsem zvědavý na Německou rychlici, tu mám přiroubovanou teď, ale ještě minimálně 2 roky si počkám na vzorky... celý příspěvek > |  | Fíky, 28.5.2025 Dobře rostoucí nevymrzlý fíkovník mi slimáci nežerou.
Ožírali zpočátku jen rašící pupeny nových slabších fíkovníků v letech, kdy vymrzly až k zemi, tzn. rašily pak nevýhodně na úrovně země, pomalu a v mokru. Jakmile se více oteplilo (červen),... celý příspěvek > |  |
|  | Opylovač Rivan, 26.5.2025  Asi to tak bude jak píšeš. Tady Rivany poslední den slunka nabraly ještě 1% cukru, tedy 11Brix, lepší už to asi letos nebude. Jdou dobré i když málo výrazné oproti pozdějšímu Burlatu - teď začíná zrát a první jsou mnohem lepší, výraznější i sladší... celý příspěvek > |  | Kaderavost broskvoní, 25.5.2025 Champion WG je prý jemnější prášek než byl Kuprikol, takže proto má stačit nižší dávka. MH
|  | Broskvoně 2025, 24.5.2025  Pane Walter, tip pro vás - pokud zkoušíte více odrůd, na některé stromky semenáčky jsem přioočkoval do korunky více odrůd, jen jsou vyšší nároky na údržbu růstu - každá odrůda roste jinak, ale s tím byste si jistě hravě poradil.
K těm nejranějším... celý příspěvek > |  | Opylovač Rivan, 23.5.2025  Rivan. MH |  | Opylovač Rivan, 23.5.2025  Fakt ti tak chutnaly? Tady 8 dní propršelo, zima, tma, Rivan se od té doby skoro nijak v barvě nezměnil. Oceňuju, že vydržel, slabě popraskalo jen tak 10%. Cukernatost těch červených je teď jen 10 Brix, což je málo, ale to jsem čekal bez toho slunka,... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 20.5.2025  Francoise má zatím největší plůdky ze všech odrůd. MH |  | Opylovač Rivan, 18.5.2025  Byl jsem se podívat a tady už se Rivan taky červená, opravdu první ovoce na stromě , venku je 7-10°C tma a neustále chčije... za pár dní budou možná až vyleze slunko. MH |  | Meruňky 2025, 17.5.2025 Tady mají meruňky nasazeny naplno plody dokonce po mizerných 7 letech, buďto byly mrazy nebo moniliový úžeh. Přírustky teď skoro ani žádné nevidím, každý list je teď k dobru, všechna síla jde do plodů. Taky jsem pár větví přivázal projistotu. MH |  |
|  | Meruňky 2025, 16.5.2025  I tady severovýchod nezmrzly i když mrazů bylo hodně, největší strom mám VP, jsem ho chtěl nechat být, ale vichr v bouřkách už stačil některé tenčí haluze obalené plody polámat a to ještě ani pořádně neztěžkly, takže část plodů už shazuju, to... celý příspěvek > |  | Staré a zapomenuté odrůdy meruněk, 15.5.2025 Která odrůda to byla, záleží proč odešla - příčina, jaká půda, umístění, mohla by stejně odejít i ta nešlechtěná. Starou ověřenou nešlechtěnu meruňku jsem pánovi narouboval a po 2 letech KO. Současně roubovaná Leskora stále žije, zkuste tu. MH |  | Hnede skvrny na zelenych merunkach, 11.5.2025 A co houba - padlí? v tom kruhu je cosi bílého. Kdybyste měl ještě fotku jiných plodů, možná by to bylo jasnější. MH |  | Borsalino 🍑, 26.4.2025 Vyhlížet jestli nepřivezou něco z toho do krámu. Rád bych ochutnal jaké jsou první španělské meruňky odtama. Loni přivezli do Penny Mirlo Anaranjado, ty zrají o trochu později, byly výborné, sladké a štavnaté.
To Borsalino se jim letos asi díky... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 26.4.2025  Nepravému Tyrinthosu většina květních pupenů vymrzla v zimních holomrazech, ale na vrcholu na předčasném obrostu o něco opožděné květní pupeny v mrazech vydržely. Pricia má násadu taky velkou, ta vymrzla minimálně, je odolnější. Určitě bude... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|