Dělal jsem opakovaně třešnový kvas a dřevěným tloukem jsem ručně část cca 50% třešní rozmáčkl až byl kvas dokonale tekutý a logicky zbytek třešní se ve ztekuceném kvasu dřevěnému tlouku úspěšně vyhýbal.Nakonec jsem ještě na vrchu kvasu třešně rozmačkal rukou, aby na přístupu vzduchu byla jen břečka.
Jde mě o to zda cukr prokvasí i v nerozmáčklých třešních? Já myslím že ano, minule jsem postupoval stejně a výtěžek z 100L kvasu bylo 8L 51% třešnovičky...
A máte někdo trháním zváženo kolik průměrně z průměrně vzrostlé třešně(vysokokmen, polokmen) sklízíte třešní? Já trhal na vysokokmenech a protrhával jsem hlavně z jihu a vrcholů větví ty nejpřezrálejší třešně(už praskající a nebo hnijící místy) a bylo z každého stromu jen cca 50kg.Odhadem se dá vyvodit že celková úroda na mých třešních je cca 100-150kg na stromě.