Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky jsem předloni koupil Stromset.  Zapatlal jsem jsem se při tom pořádně a na uchycení jsem musel použít kousky drátku, protože přiložené pásky mi nějak nefungovaly. Na HLADKOU kůru velmi mladých stromků to funguje dobře (mravenci nemají kudy podlézt). U starších stromků je dosažení těsnosti skoro nemožné a mravenci podlezou. Ale pod páskou utaženou natěsno (drátkem, provázkem,...) kůra poněkud mokvala a nevypadala hezky. 

Další model byla již zde popisovaná dvouvrstvá lepicí páska. Manipuluje se s ní o mnoho líp a člověk se zapatlá minimálně či vůbec. Podlézání mají mravenci složitější, neboť se přilepí za záda. Ale u hodně hrbolaté kůry může někdy vzniknout tunel, i když je to mnohem míň pravděpodobné než u jednovrsvé pásky nebo třeba papíru natřeného Chemstopem.  Jenže ta dvouvrstvá páska lepí tak dobře, že opravdu likviduje drobné ptactvo. Odchytil jsem dva ptáčky, naštěstí jsem je objevil včas a přežili. Pásku jsem loni v létě proto sundal(i s mladou kůrou třešně). Kůra stromů je v místě po pásce ještě teď zapatlaná a lehce lepkavá. Je jiná než okolí, ale nezdá se, že by to něčemu vadilo.

Dneska jsem zkusil třetí způsob a to napatlání Chemstopem. Uvidím, co to udělá. 

Když to shrnu, všechny tyto způsoby ochrany se na kůře projeví, ale zatím doufám, že jen opticky a že strom neutrpí po Chemstopu újmu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika