Na sušení používám obyčejný pokojový ventilátor. Mrkev jsem ještě nezkoušel, ale jablka, hrušky, švestky, banány, houby, kousky uzeného, marinovaného hovězího a vepřového masa (jerky) to suší skvěle, podstatně lépe a rychleji než sušička. Sušené věci nakrájet na plátky, položit na síť nebo mřížku a profukovat ventilátorem (stačí na první stupeň) po dobu 6 až třeba 24 hodin, podle materiálu a požadované vláčnosti. Jako mřížku používám drátěné chromované "šuplíky na příbory" s vylámanými přepážkami, posazené na sebe, dole podložené. Foukat můžete shora nebo z boku, podle toho, jak hustě jsou pokryté jednotlivé vrstvy.
Sušení intenzivním proudem vzduchu při pokojové teplotě je překvapivě účinné a energeticky úsporné. Sušený produkt nezahříváte = neničí se vitamíny. Doporučuji vyzkoušet, nebudete zklamáni! J.L.