Prekyseleni sirupu



ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.114 (?)
1.10.2016 10:26

Teoreticky by se to zneutralizovat dalo, otázkou je, jaký by byl výsledek.  Raději bych to zředila třeba jablečným moštem, dosladila potřebným množstvím cukru. Výsledek bude méně aroniový, ale bude to pitelné

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 6.51 (?), 1.10.2016 8:57, zobrazeno: 3047x

Dobry den,

pri vyrobe stavy z aronie jsme bohuzel pouzili dvojnasobne mnozstvi kyseliny citronove a vysledek je nadmiru kysely. Je nejaka moznost, jak tuto kyselinu bezpecne neutralizovat? Diky moc. 

   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.114 (?), 1.10.2016 10:26

Teoreticky by se to zneutralizovat dalo, otázkou je, jaký by byl výsledek.  Raději bych to zředila třeba jablečným moštem, dosladila potřebným množstvím cukru. Výsledek bude méně aroniový, ale bude to pitelné

      
host - 186.215 (?), 1.10.2016 11:19

Zkuste to odkyselit jedlou sodou. Nejlépe jejím roztokem ve vodě. Ale opatrně, ať Vám nesežere kyseliny všechny.

Rafael.

         
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.114 (?), 1.10.2016 18:36

No a to je ten problém, když to přežene, tak to může vylít...

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18320) - 236.1 (?), 2.10.2016 13:05

Já bych spíš poradil totéž, co ivap. Sirup z čistých aronií je tak moc svíravě aroniový, že to až není dobré. Po vypití limonádyy mám pocit, jako když mi hubu někdo vytře hadrem. Naředění sirupu přislazeným hruškovým nebo jablečným moštem mu jenom prospěje. Lepší je hruškový, ten prakticky nemá vlastní kyseliny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika