Výhony u rynglí

host - 231.203 (?) 
23.2.2017 8:41

Taky mně to napadlo, ale měl jsem strach to vyzkoušet.
Nemyslím si, že bych mateční strom přímo zabil, ale z principu fungování glyfosátů bych mu určitě nějak, nevím do jaké míry, ale přece jen nějak ublížil a oslabil jeho imunitu apod.
*
(Neudělal jsem to ani pokusně u stromů v blízkém čase určených ke skácení. Jejích zánik jsem nechtěl urychlit).
*
Pravidelné stříhání myrobalánových výmladků není zas až tak těžká práce. A pokud se zanedbá, myslím si, že stromu to ublíží daleko méně než glyfosát.

Rafael.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 14.170 (?), 23.2.2017 9:18

Na likvidaci omladků v bylinném stavu bych radši použil Bastu. Tzn. vyřezat omladky a po obražení postříkat.

V.

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.67 (?), 24.2.2017 5:42
Glyfosát - fotka zobrazuje jeho šírenie v rastline po aplikácii na listy. Mám pocit, že "ať je září, nebo leden, glyfosát je vždycky jedem". Takže s tým postriekaním výmladkov asi fakt radšej opatrne. IH (Najlepšou metódou riešenia myrobalánových a iných výmladkov je NSP).

host - 183.140 (?), 3.3.2017 14:06

Byl to doopravdy zahradník? Nebo rychloprodejce či realizátor co zná stromy z rychlíku?Já jen že pokud to uděláte vícekrát, tak o ty stromy přijdete postupně i s výmladky. Na výmladky se v sadech dává Basta, pouze v předepsané koncentraci a v jistou dobu, lepší je si dát tu práci a u pár stromů v zahradě to udělat ručně. takovouto,,rádoby radu´´ jsem tu už dlouho neviděl... david

host - 241.86 (?), 10.3.2017 23:35

Dobrý den já jsem jednou takhle likvidoval výmladky švestek které byly několik metrů od matečného stromu jenž už nežil. Nechal jsem si tam asi 3 které vypadaly pěkně a i když mezi nimi byly velké rozestupy tak po namazání ostatních nežádoucích i tyto ponechané odumřely bylo to na ploše asi 10 krát 10m.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz