Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti



   Předchozí příspěvky  |  <  11   
                     
host - 243.232 (?) 
25.8.2022 21:18

Přerovsko 230mnm, 7ks stanley, dříč to je, ale asi si tím i škodí, ze 7 stromů vysazených před 10ti lety jsou už dva hin, a další dva jsou tak na hraně, sucho 3-4r zpět jim dalo zabrat, prosychaly, pak obrazily. Chuť je sladká, ale té švestky tam moc není.  Za mě Wangeheimova, mám 7ks, naprosto bezproblémová, rodí stále, neprosychá. Duranzie 7ks vysokokmen po 10ti letech pár kg z každého stromu, příště už bych si je asi rozmyslel, i když pokud je dost místa, kdo si počká, ten se snad někdy dočká :-)

Staré domácí, těch mám 8, to je tak na zpestření do sudu, šarka jim dáva postupně zabrat, ale chuťově jsou nejlepší

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 26.8.2022 18:51

Bývalý generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Československa soudruh Miloš Jakeš mě v dokumentu s názvem "Milouš" inspiroval, jak naložit s přebytečnými švestkami. Jelikož mám také moc rád švestkové knedlíky, stejně jako soudruh, tak není vůbec špatný nápad navařit jich pořádný hrnec a pak je dát zmrazit, aby vydržely na případné pozdější použití. Vy asi, pane z Buchlova všechno zavařujete, což je samozřejmě taky možnost. Pánovi z Přerovska dávám palec nahoru za příspěvek. Wangenheimovu tady mám taky, ale nevím, jak se v houštině prosadí. Mám na ní už nějaké rouby. Místa je holt málo. Bohužel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 26.8.2022 21:28
Pár knedlíků se v mrazáku pro strýčka příhodu taky u nás najde pane Petře. Nám elektřinu v mrazáku žere hlavně maso z růných zvířat. :-D Ale abych úplně nekecel, jeden z mrazáků je zeleninově ovocný. Pane Petře, máte doma celoročně v provozu 3 mrazáky a 1 chladničku? Plus 2 další chladničky po zabíjačce, nebo když je nadělané pohoštění k různým příležitostem a ještě 1 mrazák k tomu všemu navrch. :-) Samozřejmě a nyní nechci kecat, ale určitě 200 zavařenin ale ne všechny v sedmičkách. Až budu mít čas tak to přepočítám. ;-) Letos jsem zatím nic nesušil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 26.8.2022 21:46
Tak jsem ty zavařeniny značně podcenil a musím to opravit, než dostanu vynadáno. :-D Ono tam těch sklenic je 200, ale jen v jednom reále... Takže celkově jich bude cca. 400 a ještě o kousek víc, ale jsou v tom odhadovány kromě ovoce, zeleniny, kečupu i marmelády a povidla. Počítat to nebudu, to by mně z toho asi trefilo, A to ještě chci dělat marmeládu z renklod a hrušek, možná i z Williams kompot a pak spoustu rajčatového protlaku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.142 (?), 27.8.2022 8:42

To nejsou závody o tom kdo víc. Má to smysl, když se to do roka zkonzumuje. Po delší době klesá jakost.  Když se toho za dva roky polovina vyhodí, je to nesmysl, ale každý se baví jinak. Pokud jde o to mrazení, zmrazování je nejdražší způsob uchování potravin. Nic proti tomu, když má někdo plné tři mrazáky, ale viděno současnou optikou asi nebude moc spokojený s ekonomikou toho skladu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.162 (?), 27.8.2022 11:06

Každá sranda něco stojí pane PP. Někdo si koupí drahou káru, někdo jezdí radši k móři a někdo si plní mražáky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 27.8.2022 12:12

Pan Petr z Pardubic vzpomenul jednoho z minula, já si dovolím připomenout hudebníka a zaštitovatele odchodu armád Kocába, který údajně hrozil vypnutím proudu do mrazáků na Moravěangry! Aktuální přebytky úrody průběžně zavařujeme i mrazíme, rozdáváme opravdovým přátelům. Obzvlášť v současné geopol.situaci se mohou i víceleté kompoty setsakra hodit, snad i vyplatitenlightened, SPCH.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 27.8.2022 21:06
Rok má 365 dní a není téměř dne, kdy by u nás nepadla nějaká sklenice a je jedno jsetli vegetariánka a nebo masovka. Takže asi tak. A co se týká jakosti, konzervované věci z obchodů moc nekupujeme, ale když ano, tak tam rozhodně není psáno do roka a do dne, i když je fakt, že tam to drží pohromadě jiná chemie... Po stránce chutové a kvality potravin je ten sklad ekonomický. At vypnou elektřinu pro mrazáky a já jim pak všem popřeju hodně studenou zimu v několika svetrech, zatím co si doma zatopíme ve sporáku. ;-) Takže máme doma pořádné jídlo a žádné doplnky stravy. :-) Ale pokud to někdo dělá jinak opravdu je to každého věc, ale v naší domácnosti to je a bude o zavařování a zamrazování. Ono celou krávu uskladnit to není jen tak. :-D
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  11   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika