Slivoň Hollywod

host - 223.188 (?)
12.8.2021 21:24

holywood mám už čtvrtým rokem, každý rok je obalená květy a plody a to přežila třiceti stupnový mráz v mrazové kotlině, ostatní slivoně nic, jako jediný mám z okolí úrodu.tonda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 165.108 (?), 26.7.2025 0:55

Mám stejnou zkušenost - plody této odrůdy jsou skutečně chuťově mizerné až nepoživatelné.

host - 223.188 (?), 12.8.2021 21:24

holywood mám už čtvrtým rokem, každý rok je obalená květy a plody a to přežila třiceti stupnový mráz v mrazové kotlině, ostatní slivoně nic, jako jediný mám z okolí úrodu.tonda.

host - 165.108 (?), 25.7.2025 18:20

Před pár lety jsem si tuto renklodu Hollywood na zahradu pořídila. Dva stromky. V roce 2024 krásně kvetla a i když ten rok na jaře udeřily mrazy, které téměř všechny ovocné květy spálily, na této renklodě se přece jen urodila jedna jediná ryngle. Všimla jsem si jí ale dost pozdě, když už byla hodně měkká, přezrálá, a nechutnala dobře. Byla i dost kyselá. Usoudila jsem, že byla hnusná určitě proto, že byla přezrálá. V dalším roce 2025 renkloda opět nádherně kvetla a květů měla opravdu hodně. Přesto se urodilo asi jen 15 rynglí. Ochutnala jsem už několikátou a bohužel musím konstatovat, že nejsou dobré. Jsou kyselé, a i když jsou už hodně měkké, stejně jsou dost nakyslé. A pecka nejde oddělit od dužiny. Takže nic moc. Tuto odrůdu nedoporučuji tomu, kdo nemá rád kyselé plody. Opačnou zkušenost jsem udělala s meruňkou Golden Sun. Už jsem ji chtěla pokácet, protože vůbec nerodila, když jsem si všimla jednoho jediného plodu. Nechala jsem ho dozrát a chuť byla opradu vynikající - sladká a výborná. Takže meruňku si určitě nechám :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz