Signalizace obaleče švestkového

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?)
20.6.2009 21:42

Nálet obaleče švestkového začal letos dříve než bývá obvyklé. Je ovšem otázka, jestli tomu tak bude i u druhé generace, vzhledem k chladnému letošnímu červnu. Jestli jste už našla napadené plody, tak si myslím, že jsou to larvy z prní generace. Domnívám se také, že na Vysočině nálet 2. generace motýlů bude opravdu v pozdním červenci, pokud k němu vůbec dojde.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 183.185 (?), 10.6.2009 23:04, zobrazeno: 5888x

Koupil jsem si feromonový lapač na obaleče, předpokládám, že letos bude nálet druhé generace dříve než obvykle, instaloval jsem tedy lapač už nyní. Denně tam mám tak 6 nových motýlků, pořád stejně. Píše se, že postřik se má dělat tak týden po vrcholu, jinde zase píšou, že 15 motýlků za 3 dny je už větší výskyt.. Jak poznám, že je vrchol náletu - nebude pořád těch cca 6 denně? Nemám už nyní raději provést první postřik?

Dadude - (17) - 6.150 (?), 17.6.2009 21:40

Dobrý večer,

taky bych se chtěla zeptat, jestli už stříkat proti obaleči švestkovému? Jsem z Vysočiny, okolí Velkého Meziříčí. Už jsem na pár větších plodech viděla tečku a jak z ní teče kapka kleje(?). Nebo už je pozdě? Kdesi na netu jsem četla, že proti obaleči švestkovému stříkat od druhé půlky července, takže teď opravdu nevím. Díky

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 20.6.2009 21:42

Nálet obaleče švestkového začal letos dříve než bývá obvyklé. Je ovšem otázka, jestli tomu tak bude i u druhé generace, vzhledem k chladnému letošnímu červnu. Jestli jste už našla napadené plody, tak si myslím, že jsou to larvy z prní generace. Domnívám se také, že na Vysočině nálet 2. generace motýlů bude opravdu v pozdním červenci, pokud k němu vůbec dojde.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz