Sad slivoní
|
|
|
|
 |
 |
|
mabo - (2) 12.8.2007 13:50, zobrazeno: 19162x
Dobrý den,
potřeboval bych poradít s výběrem správných druhu slivoní, chtěl bych si založít menší sad cca 20 slivoní. Nachází se ve výšce asi 310 m.n.m. a chtěl bych jej využít převážně na slivovici, poraďte prosím jaké odrudy a jaké zasady dodržet. A abych nezapomněl stromy by mněly být vyšší jelikoš se pod stromy budou pást ovce, tak aby neožíraly větve. Díky moc Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.2 (?), 12.8.2007 20:38
FYTOS Plzen má široký vyběr švestek pry odolavají i šarce jinak mohu doporučit durancie, švestku domácí, švestku Hamanovu, Anna Spät, Stanley z mladších mám Jojo, Tophit Hanita tyto plodí již dvouleté na pálenku jsou výtečné i ryngle moje n.v. m nad mořem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mabo - (2), 13.8.2007 20:55
Díky všem za radu a nevíte, kde na severní moravě se dají sehnat kvalitní stromky. Kdysi jsem kupoval v jedně školce a ty stromy nestály zanic. Tak bych rát nějaké kvalitní stromky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 14.8.2007 11:17
Dobrý den,
k pálení Vám doporučuji odrůdu Valjevka, je opravdu velmi hodně cukernatá. Já osobně jsem zdědil pozemek ze vzrostlými stromy, mezi nimiž je i právě Valjevka. V palírně, kam jezdím mi jí doporučili jako nejlepšé k pálení. Je původem z Jugoslávie z Čačaku, stejně jako Lepotica.
MAT
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.2 (?), 15.8.2007 13:11
Zdravé polokmeny Tophit, Tegera jsem koupil v oš Mezice u ing Špundy, p. Majerčík v téže obci má čtvrtkmeny Jojo, Tophit, Katinka, Hanita jenže jako maloodběratel jsem druhý den po zahájení prodeje nic kloudného nesehnal. Navíc má neochotný personál - asi brigádnice. Severněji v Lanškrouně má čtvrtkmeny p. Michálek, dále je oš ve Velkých Losinách tam jsem však nikdy nebyl. Nebo zkuste podzimní Floru loni měli krásné durancie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.88 (?), 27.8.2007 10:57
Dobrý den, kupoval jsem si švestky v Oš Litenčice a jsem velice spokojen, pěstují ve vyšší nadm. výšce a stromky jsou dost odolné. Nabízí Wangenheimovu, Valjevku, Stanley, Tophit, Hanitu, Elenu, Gabrovskou, Čačanskou lepotici i najbolju. Stupně tolerance k šarce jsou Gabrovska, Stanley, Valjevka, Čačanská lepotica i najbolja, Elena i Hanita. Jojo je rezistent. Na pálenici je výborná Zelená renklóda.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|