Ringle z pecky?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
haninka - (4), 29.6.2007 12:21, zobrazeno: 11141x
Dobrý den, zajímá mě, jestli jde vypěstovat ringle z pecky, jako jsem to tady četla o broskvoních. Jak to dlouho trvá než začne plodit? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.251 (?), 1.7.2007 14:43
Vždy to bude loterie, dokud nezačne plodit, nepozná se to, bude to kříženec. Plodit začne tak odhaduji po 15 letech, později než broskvoň, protože je více dlouhověká.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.95 (?), 8.7.2007 20:13
Semenáč by byl velmi dobrý jako podnož, pokud byste chtěla pěstovat ryngle na horších půdách. Má mnohem lepší vlastnosti než podnož SaintJulien zhusta používaná ve školkách. Roubovat přímo bez přesazování roubama, odebranýma z kvalitního stromu ze sousedství nebo od známých. Postup sice pracnější, ale se spolehlivějším a dřívějším výsledkem. Zkusit se má přece všechno...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.95 (?), 18.7.2007 17:08
Semenáč ryngle jako podnož zase pro ryngle. A speciálně do chudých a mělkých půd práve pro bujný vzrůst. Široko a hluboko zasahující kořeny zajistí dostatečnou výživu stromu na mnoho let a i dostatek vláhy během suššího období. Zákrsky na slabě rosoucích podnožích se prostě do hor nehodí... Stačí, když se podívám k sousedům do starých zahrad, nerada objevuju "ameriku".
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 23.7.2007 14:47
Asi před 10-15 lety jsme dostali švestky na knedlíky. Pecky jsme hodili do záhonu s růžemi a o rok později v těch místech vyrostl jeden semenáček. Asi po třech letech začal překážet a byl přesazen. Rodit začal asi před třemi roky. Právě v těchto dnech sklízíme úrodu... velmi velké kulaté modré plody výborné chuti. Dužnina je sytě žlutá, jde hůře od pecky. Mám na zahradě asi 8 druhů slivoní a tato je z nich nejlepší. Škoda že si nepamatuji od koho jsme to tenkrát dostali.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|