Poskozena kura od srny

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?)
8.3.2013 16:36

Tak to bylo v poslednim dile.a receptura je 4 dily jilu a jeden dil kravince.Bylo i prilozene foto a strom byl ok.A zafacovat facem na dva roky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 148.10 (?), 6.3.2013 20:36, zobrazeno: 2917x
Nemate nekdo radu jak osetrit poskozenu kuru od srny?nasadil jsem krasne odkopky trnecek, obalil sem je pekne ale ty potvory to rohama roztrhaly.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 6.3.2013 22:10

Rad je mnoho, ale ne vzdy to vyjde.Stoji za to danou situaci vyhodnotit a zvolit budto zachranu ci novou sadbu.

V poradu co uvadi Podlaha, bylo doporuceno zamazat smesi kravince a jilu a zafacovat.Po dvou letech bylo vse ok.Ja tento dil nevidel, ale zrovna dneska jsme tuto vec resili s otcem na zahrade.Zkuste pohledat v archivu, pokud bych na to narazil, tak Vam hodim odkaz.Mne prozatim stacil vzdy steparsky vosk, ale na mala poskozeni.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 8.3.2013 16:36

Tak to bylo v poslednim dile.a receptura je 4 dily jilu a jeden dil kravince.Bylo i prilozene foto a strom byl ok.A zafacovat facem na dva roky.

host - 178.13 (?), 8.3.2013 17:39

Takhle jsem před lety zachránil okousané mladé jabloně. Dal jsem směs kravince a jílu (spíše mazlavé hlíny) asi 1: 2,  omazal co to šlo, obalil pruhy nastříhanými z jutového pytle a snažil se ten obal udržovat vlhký - tj za slunečních dní to čas od času polil. Bylo to a chalupě, tak mezi víkendy si to muselo pomoci samo. I když to bylo okousané až na dřevo a kolem dokola, k mému údivu se většina stromků zachránila. Ale u mladých stromků bych uvažoval o nové výsadbě, protože ty např. 2 roky ztráty vyváží to, že budou stromky bez vady. Za zvážení stojí i to, že většinou člověk až po výsadbě ví, jak to měl lépe nasázet a tady je šance na nápravu. Jirka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz