Opadavajici strom a flekate listy

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.58 (?)
15.9.2016 17:47
Podľa mňa je to hrdza slivková. Ale nie tá klasická, spôsobená patogénom Tranzschelia pruni-spinosae, ale jej varianta Tranzschelia discolor. V našej oblasti je toho teraz dosť, listy potom uschnú a predčasne opadávajú. Ochranou sú fungicídy, len neviem či aj v tejto fáze to má zmysel... Určite by som ale všetky opadané listy priebežne odstraňoval spod stromu a v októbri ho "vykúpal" v Kuprikole. A budúci rok by zrejme bolo vhodné v priebehu roka 2-3x aplikovať fungicíd aj keď by neboli prejavy recidívy (samozrejme so zohľadnením ochrannej lehoty postreku). IH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 12.69 (?), 15.9.2016 17:00, zobrazeno: 2473x
Nazdar zahradníci. mám problém... začala mi opadávat 5ti leta švestka, k tomu má žluté flekate listy. Myslím si že to má spojitost. snažil jsem se googlit, ale nic jsem nenašel... máte řadu co to je, popř. jak se tomu bránit.
list
list

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.58 (?), 15.9.2016 17:47
Podľa mňa je to hrdza slivková. Ale nie tá klasická, spôsobená patogénom Tranzschelia pruni-spinosae, ale jej varianta Tranzschelia discolor. V našej oblasti je toho teraz dosť, listy potom uschnú a predčasne opadávajú. Ochranou sú fungicídy, len neviem či aj v tejto fáze to má zmysel... Určite by som ale všetky opadané listy priebežne odstraňoval spod stromu a v októbri ho "vykúpal" v Kuprikole. A budúci rok by zrejme bolo vhodné v priebehu roka 2-3x aplikovať fungicíd aj keď by neboli prejavy recidívy (samozrejme so zohľadnením ochrannej lehoty postreku). IH

host - 248.15 (?), 15.9.2016 21:36

Je to podzim... Moje už jsou z poloviny opadané  ;-))           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty