Odruda Jojo - odolna vuci sarce?

host - 44.124 (?)
2.4.2007 14:42
Tak jak jsem již uvedl resistentní je unás co jsou v prodeji pouze JOJO HAMANOVA je středně citlivá, avšak odolnější než šv. Domácí (uvádí literatura )  President mám několik let a zatím bez problémů. Rovněž se uvádí, že je k šarce středně citlivá.
                                                                   Milan Boštička
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 78.3 (?), 1.4.2007 20:26, zobrazeno: 9889x
Zdravim,jake mate zkusenosti s tuto odrudou.jJe opravdu tak odolna vuci sarce?Co plody,jsou sladke-da se ztoho palit slivovica.Muze se sazet do nadmorske vysky 300mJake su jine dobre odrudy?DEKUJI

host - 44.124 (?), 1.4.2007 22:19
Ano odrůda JOJO je absolutně resistentní vůči šarce a to snad jestli se nepletu z nových odrůd jako jediná. Osobně se však domnívám, že má opodstatnění ji použít pouze tam, kde je ten tlak šarky skutečně velmi silný. V každém případě , než ji vy sadíte, tak ji nejprv někde ochutnejte. Když pomineme tu resistenci ( pro kterou je ovšem ceněna ) tak to bude dle mého názoru průměrná slivoň. Pokuste se např. někde ochutnat odr. Hanita nebo Těchobuzická ( k šarce tolerantní ) Chuťově dle mého názoru špička a o pálení ani nemluvím.
                                             Milan Boštička

host - 204.1 (?), 2.4.2007 5:58
Mela by byt jeste svestka prezident rezistent odolna je take Hamanova,Stanlej.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 2.4.2007 9:43
Hamanova určitě odolná není, alespoň u mně ne. Řekl bych, že trpí stejně jako Domácí. Ostatní jsou, tuším, tolerantní, to ale není totéž jako rezistent.

host - 44.124 (?), 2.4.2007 14:42
Tak jak jsem již uvedl resistentní je unás co jsou v prodeji pouze JOJO HAMANOVA je středně citlivá, avšak odolnější než šv. Domácí (uvádí literatura )  President mám několik let a zatím bez problémů. Rovněž se uvádí, že je k šarce středně citlivá.
                                                                   Milan Boštička
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz