Obaleč švestkový - 1. generace

host - 226.45 (?)
17.7.2022 23:14
Pre KUKY Nemáte ešte prosím skúsenosť s postrekom Lepinox a Spintor? Aký účinok majú postreky na obalovača slivkoveho? Spintor som použil asi 7 dní po signalizácii ÚKSÚP la lepinox 5 dní pred..Ďakujem
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 63.33 (?), 17.7.2022 20:48
Tmavka švestkova Teď jsem se vrátil ze sadu bez ohledu na odrudu U třech stromů švestek mimořádný propad plodů asi 30 procent Při kontrole zjištěno - tmavka svestkova Ostatní stromy, cca 20 stromku bez postižení Závěr je, že tyto 3 stromy jsem stříkal proti plátce a poté proti obaleči 1 generace o týden později než zbyvajici Dotaz je. Máte s tímto škůdcem také někdo zkušenost Díky za info Rm

host - 226.45 (?), 17.7.2022 23:10
Niekto to tuším spomínal že tmavke chutia najviac durandzie a podobne... ale že by mal postrek proti obalovacovi nejaký účinok veľmi neviem... tam sa tuším strieka niekedy vo fáze zvliekania kvetnych lupenov z malých sliviek..ale niesom si istý...

host - 226.45 (?), 17.7.2022 23:14
Pre KUKY Nemáte ešte prosím skúsenosť s postrekom Lepinox a Spintor? Aký účinok majú postreky na obalovača slivkoveho? Spintor som použil asi 7 dní po signalizácii ÚKSÚP la lepinox 5 dní pred..Ďakujem

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4636) - 25.216 (?), 17.7.2022 23:24

Zkušenost v Hradci Králové naštěstí nemám, ale je kolem Hořic, což je k nám "kousek". Kromě slivoní napadá snad i meruňky. Což je taky špatné. Letos byla úžasná sklizeň meruněk. Dnes jsem dosbíral padavky, zdravé padavky (žádné vykrajování nahnilých částí!), na sirup. Zralé, přezrálé, chuťově naprosto dokonalé. A taky červivé, každá druhá byla červivá. Drobnější larvička. Obaleč východní. Hovínka skoro žádná. Utržené, méně vyzrálé plody, jsou bez červíků. Neřeším ho, zatím.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10531) - 70.240 (?), 18.7.2022 0:09

Letos byla úžasná sklizeň meruněk. Dnes jsem dosbíral padavky, zdravé padavky (žádné vykrajování nahnilých částí!), na sirup. Zralé, přezrálé, chuťově naprosto dokonalé.

Upřesnění:  Sklizeň Goldrichu. yes 

host - 63.33 (?), 18.7.2022 18:19
Tmavka švestkova Doplnění Druhý sad, zábřežskou. Z 30 ks vzorků nafialovělých svestek utržených ze stromu bylo napadeno 25 plodů. To by vysvětloval propad švestek v posledních 2 letech. Tento sad je tvořen pouze svestkou domácí.. jde o vzrostlé stromy. Postřik zde nebyl letos žádný. První sad. Napadený 3 stromky. Jak jsem psal. Propad cca 30 procent u těchto 3 stromku, ostatní jsou v poradku. Běžně postřiky proti pilatce a proti obaleči asi zabraly. Pouze je zde časová prodleva.. která asi vedla k vyššímu napadení. Třetí sad. Brníčko. Vzdálen cca 10 km. Je souseda. Z kontroly utržených plodů. Také 30 ks napadeno 28. Toto rozšíření mne velmi překvapilo a je jasné, že tento škůdce je stejně nebezpečný jako pilatka a obaleč.. pouze je neviditelné schovaný v pecce, kde jej snadno objevíte. Jde o velkou asi 7 mm velkou tlustou larvu. Plody předčasné fialový a v tuto dobu opadávají. Larva v pecce přezimuje do příštího roku. Osobně mne toto rozšíření v naší oblasti překvapilo. Příště dodám foto Rm.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4636) - 25.216 (?), 18.7.2022 19:51

Lepinox ani Spintor jsem nikdy nepoužil. Použití Lepinoxu je bez přesné signalizace sázka do loterie. Spintor hubí i co nemá, a proto nechci riskovat přemnožení svilušek. Určitě ale fungovat na obaleče obecně budou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz