Nejranější odrůdy slivoní
|
|
 |
 |
MH. - Bronzový Zahrádkář (56) - 213.87 (?) 7.7.2025 20:18
Díky Petře za porovnání
Škoda, že se mi ten Herman přijal jen na podnoži. V koruně Lepotice mám přiroubovaný Ruth Gesteter a Juna. Juna začla teď vybarvovat, tak možná že to nakonec Juna fakt bude.
To mě překvapuje, že pán, který dával fotky do jiného tématu, už měl Junu teď zralou.
Vloni byly listy Ruth Gesteter flekaté, letos jsou výrazně zelenější, sem tam je ještě flek, ale jakoby šarka zeslábla. Na jiné větvi Eliášova má ale stále dost flekaté listy a letos z prvních 12 plodů Eliášovy už zůstaly jen 4, všecko napíchané obalečema, kolem plody Lepotice jsou napadené málo... takže ta Eliášova podobně jako Domácí švestky přitahují velmi silně obaleče.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10715) - 70.240 (?), 23.7.2022 15:46
Pán z typicky kulatým plodem Kalipsa na dlani je v předposledním příspěvku tohoto vlákna. Spletl jsem si ho s panem ITB. Jinak, některé spadlé (zralé) plody Katinky mají vysokou exkluzivitu, nakonec i větší plody JUNY, které jsou dostatečně sladké jsou výborné. Je tam jasný příchuťový rukopis Katinky. Není všechno zlato, co se třpytí, tak i ne každá Katinka je taková. Mně osobně nejvíc chutnají ty větší Hermany s jemnou, ale pevnou dužninou, velmi dobře oddělitelné od pecky. Za mě je tedy stále jedničkou HERMAN, který nakonec ani tak rychle nepřezrává jako Čačanská raná, jejíž plody jsou pěkní "masáci", v chuti velmi dobré, švestkovité a sladké, ale jen v určité fázi zralosti, nenatrefíte na ně vždycky. Co se týče Kalipsa, tak jej vždycky chválil i doktor 236.1. Jinak ta Katinka má v některých případech asi nejšveskovitější charakter dosavadních velmi raných odrůd, ale také v některých případech není dužnina zcela odlučitelná od pecky, na rozdíl od přeplozeného Hermanu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.78 (?), 20.11.2023 19:50
Skoré odrody sliviek ktoré dozrievajú v čase dozrievania marhúl je vhodné sadiť do oblastí kde pravidelne zmrzajú marhule v kvete.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.187 (?), 15.7.2025 10:12
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 88.12 (?), 1.2.2024 22:02
Nemáte, prosím někdo zkušenost se švestkou AZURA.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10715) - 70.240 (?), 7.7.2025 17:11
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MH. - Bronzový Zahrádkář (56) - 213.87 (?), 7.7.2025 20:18
Díky Petře za porovnání
Škoda, že se mi ten Herman přijal jen na podnoži. V koruně Lepotice mám přiroubovaný Ruth Gesteter a Juna. Juna začla teď vybarvovat, tak možná že to nakonec Juna fakt bude.
To mě překvapuje, že pán, který dával fotky do jiného tématu, už měl Junu teď zralou.
Vloni byly listy Ruth Gesteter flekaté, letos jsou výrazně zelenější, sem tam je ještě flek, ale jakoby šarka zeslábla. Na jiné větvi Eliášova má ale stále dost flekaté listy a letos z prvních 12 plodů Eliášovy už zůstaly jen 4, všecko napíchané obalečema, kolem plody Lepotice jsou napadené málo... takže ta Eliášova podobně jako Domácí švestky přitahují velmi silně obaleče.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |