Myrobalán plodový ´Klaret´ červenolistý

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?)
24.2.2017 20:20

Na jedné výstavě jsem ochutnal tři slovenské myrobalány - tuším Klar, Klaret a Klarinet se jmenovaly nebo tak nějak. V té době jsem byl nadšený z ruskojazyčných myrobalánů - Obilnaja, Desertnaja, Zurna, Tichookeanskaja,  R. Zorka, aj. které byly větší i sladší. Dnes už pro tento druh ovoce nemám víc místa než jednu větev kvůli ranosti a zpestření chuti. Myslel jsem si, že ty velkoplodé mohou nahradit náletové plané myrobalány na opuštěných lokalitách, jenže ony se zdaleka tak invazivně nechovají.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
veronyk - (14) - 169.53 (?), 24.2.2017 18:10, zobrazeno: 5193x

Pěstujete někdo Myrobalán plodový ´Klaret´ ČERVENOLISTÝ?

host - 14.170 (?), 24.2.2017 18:37

Léta se množí Prunus cerasifera 'Holywood', který vypadá až podezřele podobně.

V.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 24.2.2017 20:20

Na jedné výstavě jsem ochutnal tři slovenské myrobalány - tuším Klar, Klaret a Klarinet se jmenovaly nebo tak nějak. V té době jsem byl nadšený z ruskojazyčných myrobalánů - Obilnaja, Desertnaja, Zurna, Tichookeanskaja,  R. Zorka, aj. které byly větší i sladší. Dnes už pro tento druh ovoce nemám víc místa než jednu větev kvůli ranosti a zpestření chuti. Myslel jsem si, že ty velkoplodé mohou nahradit náletové plané myrobalány na opuštěných lokalitách, jenže ony se zdaleka tak invazivně nechovají.

host - 252.131 (?), 3.12.2020 12:08

Odrodu plodového myrobalánu Klaret som hľadala niekoľko rokov. Vypátrala som ju až u bývalého pracovníka šľachtiteľskej stanice Klčov, ktorá zanikla a ktorý si založil vlastné záhradníctvo. Mnohí mi ponúkali odrodu Hollywood, ale tá je výrazne iná, svetlejšia.

Tento rok som si kúpila u nižšie uvedenej firmy naštepený plodový myrobalán Klaret.
ORINČÁK JÁN, Ing. - SHR – ZÁHRADNÍCTVO
Adresa: Klčov 141, 053 02 Klčov Slovensko
Mob:   0948 244 367
Tel: 053/459 24 56

Myrobalán plodový Klaret, červenolistý
Prunus cerasifera
Má tmavobordové až čierne listy a plody tmavobordové až čierne. Veľmi sladké
Klaret
Původ: tato červenolistá odrůda byla vyšlechtěna na ŠS Klčov na Slovensku jako kříženec Prunus cerasifera x Prunus cerasifera atropurpurea.
Plody: jsou kulovité, černě matné. Dužnina je tmavě karmínová, pevná, sladkokyselá. Pecka se středně dobře odděluje od dužniny.
Zraní: zraje na přelomu srpna a září.
Zdravotní stav: není náchylný na šarku ani houbové choroby, je mrazuvzdorný.

host - 51.173 (?), 23.5.2024 17:10

Já bych si ten myrobalán taky rád koupil, kdyby ho někdo nabázel.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz