Jojo doba zrání

host - 180.2 (?)
14.9.2009 14:13

Dobrý den. Hanitu už zřejmě mohu hodnotit, mám ji tuším 7 roků. Žiju na Hané, kde velmi trpí dírkovitostí listů. Už bych ji nesázel. V letošním roce ale perfektně zaplodila a plody jsou chuťově výborné. Je to žlutomasá švestka kvalitní chuti. Co se týká výnosů, hned od začátku ploddnosti přinášela kvalitní sklizně, až se lámaly větve. Stejně tak i v letošním roce. Od pecky jde spolehlivě. Vadí mně ta dírkovatost listů, některé stromy jsou v tento čas téměř bez listů. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 224.66 (?), 14.9.2009 9:47
Toptaste ani Hanita mi ještě nezaplodila. Ale jak jsem psal výše Tophit je podle mého názoru kvalitní, ikdyž plody nedosáhly těch popisovaných 80 g. Jsou to přece jenom ještě mladé stromky. Navíc jsem četl, což mi ve školce neřekli, že je Tophit částečně samosprašný, což by mohl být taky důvod, že plody nedorostly. Elenu kterou v článku doporučovali pro Tophit jako opylovač sice mám, ale včel u nás moc není. Co se týče Eleny, jak to vidíte s ní? Loni mi velmi špatně dozrála a letos jsou v tuto dobu plody ještě nepoživatelné. Je částečně zastíněná, to je možná taky důvod. Otakar

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 14.9.2009 13:38

Pro ilustraci jsem na 3 stromcích ještě našel nějaký plod a jenom Valjevka není úplně zralá. Stanley je již přezrálá. Je to foceno dnes.

4 stejné druhy půlené
4 stejné druhy půlené
Celkový pohled na stejné druhy
Celkový pohled na stejné druhy

host - 85.19 (?), 14.9.2009 15:03
Pokud mohu podle fotek soudit, tak budu mít opravdu Jojo. Dekuji Otakar

host - 180.2 (?), 14.9.2009 14:13

Dobrý den. Hanitu už zřejmě mohu hodnotit, mám ji tuším 7 roků. Žiju na Hané, kde velmi trpí dírkovitostí listů. Už bych ji nesázel. V letošním roce ale perfektně zaplodila a plody jsou chuťově výborné. Je to žlutomasá švestka kvalitní chuti. Co se týká výnosů, hned od začátku ploddnosti přinášela kvalitní sklizně, až se lámaly větve. Stejně tak i v letošním roce. Od pecky jde spolehlivě. Vadí mně ta dírkovatost listů, některé stromy jsou v tento čas téměř bez listů. Stanislaw

host - 217.206 (?), 27.9.2009 20:04
Tak to Jojo mi zraje teprve v těchto dnech. Některé plody, co spadnou jsou docela chutné, ale jiné zase nic moc. Otakar
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz