Jojo doba zrání

host - 180.2 (?)
13.9.2009 21:08

Nějak jen tuším, že Jojo bude na myrobalánu. Já si nic neroubuji ani neočkuji, je to pro mne ztráta času. Loni jsem vyazoval dalších 125 stromů a všechno koupené. Proti monilióze jsem letos stříkal 2x, protože mám taky nějaké meruňky a proti loňskému roku to byl úspěšný zásah. Nejvíc u mne trpí dírkovitostí Hanita, ale letošní úroda byla skvostná. Co se týká růstu ve dřevě, tak letos byl zcela příznivý rok, protože přírůstky jsou až abnormální. Ani jsem to nečekal. Vedle sadu rostla kukuřice a když ji před týdnem sekli, tak nebyla sekačka v porostu vůbec vidět. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 148.44 (?), 13.9.2009 16:35, zobrazeno: 11399x
Chci se zeptat jestli už máte někdo zralé jojo, tophit jsem už ochutnal, ikdyž je pozdnější je chuťově mnohem lepší než jojo, tomu nějak zatím nemohu přijít na chuť. Do kvasu asi jojo nebude. Dějuji

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 13.9.2009 17:05

Jojo i na Valašsku již dozrálo.

host - 71.232 (?), 13.9.2009 17:22
Tak to nechápu, že u nás v 220 metrech nad mořem ještě ne. Jedině, že by mi prodali něco jiného, což by bylo k zlosti, koupil jsem jich 30.

host - 180.2 (?), 13.9.2009 20:07

Dobrý den. Mám švestkový sad ve stejné nadmořské výšce jako Vy a tato odrůda ještě není zralá. Odhaduji tak za 14 dní. Letos trpí dírkovitosti listů poměrně silně a mírně moniliózou. Stanislaw

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 13.9.2009 20:31

Tuto informaci musím upřesnit v tom smyslu, že letošní rok (Valašsko) je abnormálně suchý a má nadměrný počet slunečných dní. Mohu to doložit snímkem ze sadu, kde vůbec nedorostla zeleň pro druhé kosení a na ten zbytek je žalostný pohled. Mám záznamy a ještě se nestalo že bych měl dnešního dne v sudech 4 metráky švestky domácí. Jojo jsem otřepal včera. Stanley asi o týden dříve.  Valjevka ještě není zralá, Duranzie bude co nevidět.

host - 245.134 (?), 13.9.2009 21:01
To je zajímavé Valjevku jsem sklízel před 14 dny, nevím ale jestli to nemá na svědomí šárka protože je na listech ve stejném rozsahu jako na domácí. Plody ale postiženy nebyly a chutnaly sladce. Když jsme u té šárky fleky na listech se mi objevily i u tophitu.

host - 245.134 (?), 13.9.2009 20:52
Tu dírkovitost listů mám taky, a monilioza mi úrodu hodně poničila ještě za zelena. Na jaké podnoži jojo máte? Já na wangenheimově a nevím jestli jsem neudělal chybu. Moc neroste.

host - 180.2 (?), 13.9.2009 21:08

Nějak jen tuším, že Jojo bude na myrobalánu. Já si nic neroubuji ani neočkuji, je to pro mne ztráta času. Loni jsem vyazoval dalších 125 stromů a všechno koupené. Proti monilióze jsem letos stříkal 2x, protože mám taky nějaké meruňky a proti loňskému roku to byl úspěšný zásah. Nejvíc u mne trpí dírkovitostí Hanita, ale letošní úroda byla skvostná. Co se týká růstu ve dřevě, tak letos byl zcela příznivý rok, protože přírůstky jsou až abnormální. Ani jsem to nečekal. Vedle sadu rostla kukuřice a když ji před týdnem sekli, tak nebyla sekačka v porostu vůbec vidět. Stanislaw

host - 107.221 (?), 13.9.2009 21:49
Moniliozu jsem stříkal na meruňkách a višních a účinek byl znát ze švestek jsem stříkal jen durancie. Já chci taky založit větší sad cca 160 stromů. Nakoupil jsem podnože a očkuju doma sám. Letos na podzim chystám vysadil 108 vlastních výpěstků, zbytek asi dokoupím, nebo počkám co vyroste příští rok z letošního očkování, ještě nevím. Chci se zeptat jak máte vyřešen odbyt, existují u Vás ještě výkupny ovoce a za kolik vykupují, nebo prodáváte soukromníkům. Známí říkají, že jsem blázen, že až stromy zarodí tak to neprodám. Otakat.

Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 14.9.2009 9:24

Jojo jsem sklidil minulý týden v množství asi 40kg, pořád jsem čekal až zarodí více. I po letošní sklizni mohu konstatovat, že chuťově se mi jeví jako velice podprůměrná odrůda. Prosím zhodnoťte zde někdo Hanitu. Rovněž ji nemohu zařadit. Jde vám od pecky? Top Taste bych řekl, že je lepší, Top Hit rovněž. Domnívám se, že chutově z těchto relativně novějších odrůd je nejlepší odrůda

President. Mám ji cca 15 let a chuťově žádným rokem nezklamala. Je však náchylnější na moniliozu.

Milan Boštička

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025