Toto téma jsem založil z duvodu, abychom se hodně dozvěděli o domácích pálenkách. Sice se neujalo ale možná právě to podpořilo téma ,, Destilační přístroj" které vzniklo dávno, ale nikdo nepsal. Je vidět i jeho velká návštěvnost. To svědčí otom, že má dost svých příznivců. Děkuji všem, VašekB
Otvírám nové téma o využití letošní velké úrody ovoce. Nejsem žádný pijan ale chtět bych tímto článkem vyzvat všechny, kteří mají již nějaké zkušenosti s palírnami. Sám vím o jedné v okolí Turnova a jmenuje se to tam Roudný. Tak se nebojte a pište, pokud máte telefoní čísla tak je sem dejte pro všechny. Děkuji VašekB
Mám dobré zkušenosti s palírnami, kde místo přepalování v kotlech obsluhovaných (občas unaveným) páleníkem používají automatickou rektifikační kolonu, která se řídí sama. Tam se v podstatě nedá pálenka pokazit, záleží jen na kvasu
Palírnu s rektifikační kolonou mají např. v Jevíčku - v bývalém pivovaru. Jezdím pálit jenom tam. V původních zemích EU se údajně smí pálit jenom tímto způsobem - to alespoň tvrdí tamní páleník. Mohu-li empiricky posoudit, výrazný rozdíl v chuti kořalky jsem ovšem nezaznamenal
Mám velice dobré zkušenosti s palírnou v Bohdanči (firma LESS), celkem dobrou pálenku dělají dvě pálenice u Českého Brodu - jedna je v Břežanech, druhá v Tlustovousích ..... telefony neznám, ale všechny jsou na webu.
Toto téma jsem založil z duvodu, abychom se hodně dozvěděli o domácích pálenkách. Sice se neujalo ale možná právě to podpořilo téma ,, Destilační přístroj" které vzniklo dávno, ale nikdo nepsal. Je vidět i jeho velká návštěvnost. To svědčí otom, že má dost svých příznivců. Děkuji všem, VašekB