Polohu mám studenú a vlhkú, 430 m n.m., orientácia na severozápad. Je to takmer na dne údolia, takže klíma porovnateľná s lokalitami o cca 100 m vyššie. Plody Haromy u mňa mäknú štandardne okolo 10.9. Vtedy sú už dobre konzumovateľné. Plná zrelosť je na prelome septembra a októbra. Vtedy je počasie všelijaké a keď je chladnejšie a daždivo, nemusí úplne dozrieť. To však nie je veľký problém, príjemnú arómu (trochu inú a samozrejme slabšiu ako bystrická/domáca) a dostatok cukru má už okolo toho desiateho. Spolu s jej spoľahlivosťou a toleranciou šarky je to za mňa vydarená moderná odroda.
Ešte doplním, aby som iba nechválil - Haroma je dosť vnímavá na moniliniózu plodov. Ja to riešim postrekom prípravkom Belanty, ktorý ma ochrannú dobu na kôstkovinách iba 3 dni (ja striekam najneskôr 3 týždne pred zberom) ale nemusí to každému takto vyhovovať.