Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Durancie je na pálení nedostižná - ale není k jídlu. Domácí je univerzální a nejlepší - ale trpí PPV. Toptaste je hodně sladká - ale aroma pálenky (údajně) nedosahuje těch nejlepších.  Je to o kompromisech - a prioritách.
   Švestky se sklízejí 4 měsíce, ale nejsou dlouho skladovatelné. Chcete-li mít čerstvé ovoce celou sezónu, musíte mít víc odrůd. Jenže kvas se nejlépe zakládá najednou v co největším objemu. Takže ideálně z jedné odrůdy nebo ze současně zrajících. Tím riskujeme, že v některém roce, kdy se odrůdě nedaří, nebude ovoce žádné a taky po zbytek sezóny jste bez čerstvého. Odrůda, kterou můžete jíst od července do října a naráz z ní připravíte nejlepší kvas, neexistuje.
    Určitě víc švestek skončí v sudu než v žaludku, stejně tak víc jablek zmoštujeme než sníme. Přesto však beru jako prioritu ovoce k přímému konzumu. Sušení, vaření, pálení a lisování pak jako zpracování přebytků. Ale každý to má jinak, znám rodinu, kde si nesměli utrhnout a sníst švestku, protože stále neměli minimální objem požadovaný palírnou...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika