Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím si, že právě u slivoní je celá řada „odrůd“, které pomologie vůbec neznají. Proč to tak je nevím. A není to jen náhodná záležitost jedné vesnice, ale třeba ovoce, které znala spousta lidí (třeba každý, koho jsem se ptal ve třech okresech). A není to ovoce k ničemu, ale ovoce chutné a pro mě se zajímavou dobou zrání (o prázdninách). A třeba taky odolné šarce. Mám třeba, ve starém zašarkovaném švestkovém sadu skupinku obyčejných švestek, které se tváří, že žádná šarka není. Nebo, ty žluté, prázdninové, slivoně mám čtyři různé. Asi proto, že neberu pomologie tak doslovně. Docela mě nezajímají všemožné proslavené, cizokrajné, pozdnější švestky. Nechci, nehledám, patery různé, stejně zrající švestky na slivovici. Chci různé ovoce na prázdniny.
Takže mi jaksi vadí, že když někdo vzpomene „neznámou odrůdu“ je v zápětí „utřen“ znalci (pěti odrůd uváděných pomologii), že to musí být právě odrůda č. tři. Pak lidé raději o takových „neznámých odrůdách“ (třeba svých rodičů) raději nepíší. A to ba přeci byla škoda. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika