Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Višně zalité 5% alkoholem Višně zalité 10% alkoholem Višně zalité 15% alkoholem Višně zalité 50% alkoholem (což se při průtahových destilacích doporučuje) Višně zalité výšeprocentním alkoholem což se doporučuje při studených maceracích), který způsob macerace je účinnější?

Srovnáváte nesrovnatelné. 5%ní líh maceruje v podstatě jako voda. Posledního destilátu z macerátu bude taky10x víc.
Spíš bych porovnal jiné pokusy:
1. Litr průtahového destilátu získaného macerací višní v litru (+) lihu a přepálením
2. Litr destilátu získaného zkvašením 120 kg čistých višní. Máme tak analoga docukrované a nedocukrované pálenky nebo drahé a levné komerční pálenky.

Proč jsou pravé destiláty dražší než levné lihové konzumní?
Myslím, že proto, že pokud odečteme daně, tak líh je daleko levnější než ovoce.


Ano, nezdaněný líh je určitě levnější než potřebný desetinásobek ovoce. Ovšem trh je všemocný a lidi chtějí pít to, co líp chutná ne to, co je výrobně dražší. Zákazník si připlatí za kvalitu a chuť, ne za vyšší výrobní náklady. Levnější lihoviny se vyrábějí proto, aby se ušetřily náklady (za cenu kvality, ovšem).

Myslím, že je dané velmi kvalitní surovinou - lokalitou kde jsou ty hrušky vypěstovány.

To jistě taky. Ale jsme zase u toho. Výrobce se prosadí tím, co bude konzument chtít, co mu líp chutná. Ale nebude vyrábět něco horší chuti a ještě k tomu dráž.   Destiláty z čistého ovoce se komerčně vyrábějí (a víc stojí) jednoduše proto, že líp chutnají. Větší náklady a obtížnější destilace nízkoalkoholického kvasu nehrají u velkoproducentů tak zásadní roli jako u domácího páleníka. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika