Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Povidla z durancií lze uvařit, ale je třeba je po rozvaření cedit, což zahorka není příjemná práce. Vypeckovat předem se totiž nedají. Rozdíl v chuti oproti povidlům z méně sladkých švestek doslazených cukrem, je minimální. Při ceně 9,90 Kč v akci za kilo cukru není co řešit. Navíc durancie jsou velmi šťavnaté, takže odpařovat třeba déle.
   Dnešní chutě máme nastavenou tak, že povidla i ze sladkých odrůd nám na přijdou málo sladké. Pamatuji z mládí, jak se vařila povidla bez cukru (z Domácích a durancií) úplně dotuha. Beztak je i tehdy hospodyně před použitím doslazovala. 
   Ten Standův propočet je správný, ale chybí tam údaj, že velká část cukru se přemění v karamel, který sice dodá povidlům tu kouzelnou chuť, ale je méně sladký.
    Samozřejmě můžete využít na povidla třeba Toptaste. Sladkostí se duranciím vyrovná. Plody jsou větší, sladkost vysoká. Někdy je však problém s odlučitelností pecky. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika