No, já jsem dlouhou dobu dával šanci těm nejrůznějším křížencům z pecek.
Dokonce jsem měl v úmyslu naroubovat na jednu podnož všechny "vyšlechtěné" barvy. Někam k polní cestě pro pobavení kolemjdoucích.
Ale už dávněji mě to přešlo. Dnes je přece tolik odrůd švestek, rynglí, mirabelek...
*
Jinak v žádném případě jsem nechtěl a nechci nikoho odrazovat od toho aby si vysadil nějaký stromeček vyšlechtěné odrůdy. Já jen trpím nějakou stihomanskou averzi vůči tomu ovoci.
(Snad to po mých špatných zkušenostech pochopíte).
*
Ale jen tak pro zajímavost, bylo by dobré to vědět, pane Vysloužile, nebo ostatní pěstitelé, prosím změřte a zveřejněte cukernatost jednotlivých odrůd.
Těch velkoplodých myrobalánů přip. všelijakých těch asiatů. Pro palírníky je to dost důležitý údaj protože chuťová sladkost je v mnoha případech způsobena jen nedostatkem kyselin.
Rafael.