Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Rafaeli, o podnožových myrobalánech si myslím totéž, co Vy, včetně nedůvěry k nim coby palírenské surovině. Ovšem ty plodové myrobalány, co uvádím v záhlaví vlákna, je fakt něco úplně jiného.  Jednak po stránce růstu - jako invazní dřevina by se rozhodně neprosadily, rostou podstatně slaběji. Velký rozdíl je v plodech, zatímco ty plané jsou malé, s vysokým podílem pecky (proto tak dobrá klíčivost), dužina je spíš sušší, cukernatost nízká. Jistě, jsou rozdíly ve sladkosti, velikosti, barvě slupky, šťavnatosti dužiny, ale ne zásadní. Ty šlechtěné jsou fakt o hodně sladší, šťavnatější velikostí překonávající běžné ryngle. Jen ta chuť mi přijde fádní, bez švestkového aroma a kyselinky, brzy se zprotiví. Ale jaký by byl destilát - Bůh ví? Ono plody oskeruše taky nejsou žádná pochoutka.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika