Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den paní Lído

Vůbec se na Vás nezlobím a jsem moc rád, že jste se ozvala s radou, a také že nemusím se “smuteční vrbou” čekat až do příštího jara. Přikládám ještě pár poznámek a dotazů

- Na jaře 2017 jsem řezal poměrně razantně na vnější pupen (v některých případech se nechytnul a proto rostl až ten vnitřní) a nebo na vnitřní v případě, že kosterní větev byla skoro kolmá na terminal. Stromky opravdu bujně rostly a proto asi vypadají jak kdyby nebyly stříhány. Jak již jsem psal výše, tak terminál jsem opravdu zkrátil velmi málo ale kosterní větve spíš víc než méně (trochu je to vidět na fotce z jara 2017). Hlavně ty spodní kolmé na terminal jsem zakrátil příliš.  Ze školky bylo předpěstování 5-6 kosterních větví, takže jsem ponechal jen 4 a zbylé stříhl na větevní kroužek. V těchto místech mi v některých případech vyrostly nové větve, které jsou poměrně výrazné.

Otázek pro mě zůstává několik

1) Jak řešit příliš dlouhý terminální výhon. Kdybych měl stříhat terminal na přírůstku, tak by k přílišnému zkrácení nedošlo. Mám tedy použít některý konkurenční výhon(na obrázku zančen jako nový terminál), který výrůstá z původního terminálu a nahradit stávající terminal novým?
2) Mohu při případně lépe posazený výhon, který vyrostla v místě řezu přebytečné kosterní větve na větevní kroužek, použít tento šlahoun pro kosterní větev korunky, a již založenou kosterní větev odstranit? Tak aby kosterní větve byly pouze opět 4.
3) Červeně jsem na jednom stromku naznačil jak bylo ostříháno (krátké kosterní větve a dlouhý terminál)

Se vší pokorou bych rád pokračoval ve stříhání sám, i když chápu, že ostříhání od profíka by byl jistější postup.

Předem děkuji za reakci.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika