Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Proti dírkovitosti stejně budete muset ošetřit všechny rostliny rodu prunus, takže je jedno, kam ten stromek nasázíte.

Obecně je lepší stromek přesazovat jen jednou, aby byl v co nejlepší kondici a co nejdříve plodil. Nikdo totiž nedokázal, jestli se častějším/opakovaným přesazením zkrátí období juvenilního růstu a nebo ne. Důvodem k opakovanému přesazení může být ochrana proti zavlečení šarky (PPV). Pokud nemáte možnost stromek před přesazováním otestovat (ELISA testy), je i levnější, pokud máte pro něj nějakou karanténní polohu, kde počká až budou první plody. Až bude jisté, že nemá PPV zjevnou ani PPV latentní (listy zdravé plody bez cukru), tak se provede přesázení do vlastní zahrady.

Osobně bych ale volil jiný postup. Nechal bych si v Holovousích otestovat vzorky listí z původního plodícího stromu a pokud by byl tento zdravý, narouboval bych si podnože rouby odebranými z tohoto prověřeného stromu. Protože je v plodnosti, nejsou problémy s začátkem plodnosti ihned po založení korunky.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika